A biztonság érték

2017. 11. 07., k - 15:06
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb bűnmegelőzési előadás keretében hívták fel a marcali szépkorúak figyelmét az őket leginkább érintő veszélyekre.

Fábos Edit r. főhadnagy a Marcali Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást 2017. november 6-án a helyi Civilek Házában megjelent nyugdíjasok részére. Az előadása során nagy hangsúlyt fektetett az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőire, azok felismerésére, amely eredményesen hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a korosztály se váljon áldozattá. A bűnözők sokszor a szépkorúak hiszékenységét és naivitását kihasználva követik el bűncselekményeiket, amelyre lehetőséget biztosít az idősek termék- és árubemutatókon való részvétele, vagy akár a tűzifavásárlás során felmerülő hozzá nem értésük. A szakember a prevenció területén külön kiemelte az egymásért való felelősség és másokra való odafigyelés fontosságát is.

 

A témát illetően a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói az alábbi hasznos tanácsokat ajánlják tűzifavásárlásakor:

  • Csak megbízható helyről vásároljon! Utcai, házaló árustól ne vegyen tűzifát, és mást sem!
  • A megrendeléskor tisztázza, hogy úgymond kuglizott, hasogatott fát, vagy méterfát szeretne venni, továbbá fontos rögzíteni a mennyiségi mértékegységet is (m3, erdei m3, ömlesztett m3) is!
  • Figyeljen oda a megrendelt és leszállított fa mennyiségének és minőségének egyezőségére! Amennyiben nem a megrendelt mennyiséget és minőséget akarják Önnek eladni, azt ne vegye át és kizárólag akkor fizessen, ha a kiszállított áru megfelelőségéről meggyőződött!
  • A fa kiszállítását a nappali órákra rendelje meg, kérjen róla számlát és szállítólevelet!
  • Amennyiben bizonytalan a mennyiség és a minőség kérdésében, a fa átvételekor kérje hozzáértő személy (pl. erdész) segítségét!
  • A nagyon olcsó fa ébresszen Önben gyanakvást, mivel nagy valószínűséggel bűncselekményből származik!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a rendőrséget a díjmenetesen hívató 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Padlástérben bújtak el

Egy nemzetközi gyorsvonaton elbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra négy illegális migráns.

 

157 lefoglalt lámpa

A hatvani rendőrök két férfit hallgattak ki gyanúsítottként lopás és orgazdaság gyanúja miatt.