A biztonság érték

2017. 11. 07., k - 15:06
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Újabb bűnmegelőzési előadás keretében hívták fel a marcali szépkorúak figyelmét az őket leginkább érintő veszélyekre.

Fábos Edit r. főhadnagy a Marcali Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást 2017. november 6-án a helyi Civilek Házában megjelent nyugdíjasok részére. Az előadása során nagy hangsúlyt fektetett az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények jellemzőire, azok felismerésére, amely eredményesen hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a korosztály se váljon áldozattá. A bűnözők sokszor a szépkorúak hiszékenységét és naivitását kihasználva követik el bűncselekményeiket, amelyre lehetőséget biztosít az idősek termék- és árubemutatókon való részvétele, vagy akár a tűzifavásárlás során felmerülő hozzá nem értésük. A szakember a prevenció területén külön kiemelte az egymásért való felelősség és másokra való odafigyelés fontosságát is.

 

A témát illetően a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói az alábbi hasznos tanácsokat ajánlják tűzifavásárlásakor:

  • Csak megbízható helyről vásároljon! Utcai, házaló árustól ne vegyen tűzifát, és mást sem!
  • A megrendeléskor tisztázza, hogy úgymond kuglizott, hasogatott fát, vagy méterfát szeretne venni, továbbá fontos rögzíteni a mennyiségi mértékegységet is (m3, erdei m3, ömlesztett m3) is!
  • Figyeljen oda a megrendelt és leszállított fa mennyiségének és minőségének egyezőségére! Amennyiben nem a megrendelt mennyiséget és minőséget akarják Önnek eladni, azt ne vegye át és kizárólag akkor fizessen, ha a kiszállított áru megfelelőségéről meggyőződött!
  • A fa kiszállítását a nappali órákra rendelje meg, kérjen róla számlát és szállítólevelet!
  • Amennyiben bizonytalan a mennyiség és a minőség kérdésében, a fa átvételekor kérje hozzáértő személy (pl. erdész) segítségét!
  • A nagyon olcsó fa ébresszen Önben gyanakvást, mivel nagy valószínűséggel bűncselekményből származik!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a rendőrséget a díjmenetesen hívató 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.