Az idősek biztonságáért

2017. 11. 11., szo - 15:32
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési előadója baleset-megelőzési és bűnmegelőzési tanácsokkal szolgált az idősügyi munkacsoport értekezletén.

A Balatonfüredi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Idősügyi Munkacsoportja 2017. november 9-én délelőtt tartotta idei utolsó ülését a helyi szociális alapszolgáltatási központban. A meghívott nyugdíjasklubok tagjait a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési előadója tájékoztatta a téli közlekedés és az otthon biztonsága témákban. Az előadó részletesen beszélt a közlekedés szabályairól és a leggyakrabban előforduló vészhelyzetekről, valamint hangsúlyozta a gépjárművek megfelelő téli felkészítésének fontosságát. Felhívta az idősek figyelmét arra, miként kerülhetik el, hogy besurranásos és trükkös lopások, házalással elkövetett csalások áldozatává váljanak. Ennek érdekében kérte a megjelenteket, hogy idegeneket ne engedjenek be otthonukba, valamint kapujukat, házuk bejárati ajtaját napközben is tartsák zárva! Csengetésre ne nyissanak azonnal ajtót, előbb az ablakból kitekintve győződjenek meg arról, hogy ki kér bebocsátást hozzájuk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két pakisztáni férfi egy ukrán kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M43-as autópályán

Anyagi káros közlekedési baleset miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalán, Szegednél.