Biztonságban idős korban is

2017. 10. 27., p - 15:43
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség több bűnmegelőzési előadást is tartott Marcaliban és környékén.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Vitári László rendőr főhadnagy és Mészáros Judit főelőadó, a Marcali Rendőrkapitányság részéről pedig Fábos Edit rendőr főhadnagy a héten több bűnmegelőzési előadást tartott a szépkorúak részére.

2017. október 24-én a marcali idősek otthonában, illetve a Balatonkeresztúri Alapszolgáltatási Központban, 2017. október 26-án pedig Marcali Kulturális Korzóban hívták fel az idősebb korosztály figyelmét az őket leginkább érintő bűncselekményekre és azok megelőzésére. Az előadások során képzési célzattal mutatták be a trükkös csalások elkövetési módszereit, valamint kiemelt figyelmet fordítottak a termékbemutatókon, árubemutatókon történő vásárlás veszélyeire. Az előadáson továbbá a résztvevőknek alkalmuk nyílt arra is, hogy a szakemberek felé feltegyék a témával kapcsolatos kérdéseiket.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.