Budapesten idén is folytatódik az idős kortárs-segítő képzés

2019. 02. 14., cs - 09:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019. február 13-án a Teve utcai székházba hívta az idős kortársakat.

A Bűnmegelőzési Osztály a Bűn- és Balesetmegelőzési Centrumba közel harminc fő kortárs segítőt fogadott. A szervezők - a képzés aktualitását a Biztonságos Internet világnapjához kötve - az álhíreket, az internetes vásárlás veszélyeit és az időseket érintő eseteket, problémákat beszélték át. Ezen kívül a szakemberek az évszaknak megfelelő balesetmegelőzési tanácsokkal is ellátták a résztvevőket. Az átadott információkat az idős kortársak a helyi szervezetekhez, a nyugdíjas klubokba látogató érdeklődőknek és az ismeretségi körükbe tartozó időseknek adják tovább.    

"


 

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.