Bűnmegelőzési előadás időseknek

2019. 11. 11., h - 12:09
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési munkájuk során rendszeresen tartanak előadásokat időskorúaknak. A nyugdíjasok gyakorta válnak csalók, besurranók és trükkös tolvajok áldozatává.  A bűnelkövetőket az idősek sajátos élethelyzete, egyedülléte motiválja, melyek együttese a védekezőképességüket gyengíti.

A 2019. november 9-én Kemenesszentpéteren megtartott előadás során a rendőr felhívta a figyelmet a trükkös lopás jellemzőire, a bűnözők által legtöbbször alkalmazott módszerekre, amelyek folyamatosan változnak, ám kellő körültekintéssel az áldozattá válás elkerülhető. A személyes beszélgetés során a rendőr elmondta, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót még napközben is tartsák zárva, és csengetésre is csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek arról, ki áll az ajtó előtt. Hangsúlyozta, hogy idegeneket soha ne engedjenek be a lakásukba. Részletes tanácsokkal szolgált az elmúlt időszakban többször is előforduló, telefonos megkeresések útján elterjedt, hamis nyeremények ígéretével kecsegtető csalások megelőzéséről is.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.