Bűnmegelőzési előadás időseknek

2019. 11. 11., h - 12:09
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai bűnmegelőzési munkájuk során rendszeresen tartanak előadásokat időskorúaknak. A nyugdíjasok gyakorta válnak csalók, besurranók és trükkös tolvajok áldozatává.  A bűnelkövetőket az idősek sajátos élethelyzete, egyedülléte motiválja, melyek együttese a védekezőképességüket gyengíti.

A 2019. november 9-én Kemenesszentpéteren megtartott előadás során a rendőr felhívta a figyelmet a trükkös lopás jellemzőire, a bűnözők által legtöbbször alkalmazott módszerekre, amelyek folyamatosan változnak, ám kellő körültekintéssel az áldozattá válás elkerülhető. A személyes beszélgetés során a rendőr elmondta, hogy az utcakaput és a bejárati ajtót még napközben is tartsák zárva, és csengetésre is csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek arról, ki áll az ajtó előtt. Hangsúlyozta, hogy idegeneket soha ne engedjenek be a lakásukba. Részletes tanácsokkal szolgált az elmúlt időszakban többször is előforduló, telefonos megkeresések útján elterjedt, hamis nyeremények ígéretével kecsegtető csalások megelőzéséről is.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közös szolgálat

A Simontornyai Rendőrőrs egyenruhásai a Tamási kistérség polgárőreivel együtt láttak el közös járőrszolgálatot Ozorán.

 

Vitt mindent

A tarnabodi férfit őrizetbe vették a rendőrök.

 

A türelmetlenség hibához vezet

Szabálysértési eljárást kezdeményeztek a járőrök egy sofőr ellen, aki Miskolcon a Mátyás király úton személygépkocsijával több kiemelt szabálysértést követett el.