Bűnmegelőzési „Játs(s)zMa” a szépkorúak biztonságáért!

2018. 11. 21., sze - 09:30
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos „Házhoz Megyünk” Program keretében Pest megyei rendőrök szerveztek vetélkedőt 2018. november 20-án a Dunakeszi VOKE Nyugdíjas klub tagjai részére.

A négy fős csapatokat a Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője Tóth Csaba r. ezredes, rendőrségi tanácsos köszöntötte, mely csapatok a korábbi évek kortársképző programjai során szerezett bűnmegelőzési ismereteik birtokában játszottak el, a mindennapi életben is előforduló szituációkat.

A lelkes időskorúak vetélkedése során megelevenedett az „unokázós” csalók, a rablások, a trükkös elkövetők elleni védekezés, valamint az áldozattá válás megelőzésének témaköre is.

A bűnmegelőzési szakemberek a vetélkedő feladatainak összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak a 112-es segélyhívó szerepének hangsúlyozására, az árubemutatókon szükséges magabiztosság és óvatosság fontosságára, valamint annak tudatosítására, hogy a vagyontárgyak, értékek védelmére időskorban fokozottan kell odafigyelni. A témaköröket keresztrejtvényekkel, totókkal dolgozták fel a csapatok.

A vetélkedőn a résztvevők, játékos logikai feladatok megoldásával jutottak hozzá olyan számzáras lakatok kombinációihoz, melyek vagyonvédelmi eszközöket tartalmazó csomagokat nyitottak, melyet a személyi riasztó, elektronikus ajtóék, mechanikus napi időkapcsoló, vezeték nélküli kapucsengő,  valamint mozgás érzékelős kültéri lámpa használatának bemutatója követett.

Mivel a csapatok feladataikat leleményesen és sikeresen oldották meg, emlékül oklevelet és emléklapot vihettek haza. Az elhangzott bűnmegelőzési információkat, jótanácsokat képzett kortársakként juttatják el barátaik, szomszédaik, ismerőseik részére.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az elsőbbségadás fontossága

Az elsőbbség meg nem adása miatt a hosszú hétvégén történt balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg.

 

Keressük Budai Imrét

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 25 éves Sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.