Együtt az idősek biztonságáért

2018. 10. 11., cs - 15:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az idős korosztály áldozattá válásának megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya konferenciát szervezett a szépkorú bűnmegelőzési kortárssegítők számára.

A 2018. október 11-én megtartott szakmai konferencia célja az volt, hogy a kortárs bűnmegelőzési tevékenységben részt vevő együttműködő szervezetek átbeszéljék az eddigi prevenciós munka tapasztalatát, áttekintsék a jövőbeli feladatokat, továbbá a rendezvényen jelen lévő kortárssegítők új ismeretekkel gazdagodjanak. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság színháztermében megtartott rendezvényen Pogány Péter rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettese köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elhangzott, hogy az országban elsőként Veszprém megyében indult el az önkéntes bűnmegelőzési kortárs program 2011-ben, melyben évről évre egyre több személy vesz részt. Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a kortárs segítőhálózat Veszprém megyében működik a legnagyobb létszámban, tagjai az elmúlt 3-4 évben kiváló eredményt értek el a bűnmegelőzés területén.

A köszöntők elhangzása után az elmúlt időszakban kiemelkedő tevékenységet nyújtó kortárssegítők és támogató szervezetek elismerést vehettek át. A díjakat Pogány Péter rendőr ezredes és dr. Hatala József elnök adta át.

A rendezvényen a Veszprém Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályának képviseletében dr. Paulusz Veronika adott tájékoztatót a hivatal áldozatvédelmi szolgáltatásáról, az érzelmi, az anyagi és a jogi segítségnyújtásról.

Futtató Norbert rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője bemutatta a jelenlévőknek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Fókuszban a biztonság” programot. Előadásában ismertette, hogy a projekt keretében tevékenységüket a fiatalok biztonsága, a települések biztonsága és a turisták biztonsága témák köré szervezték.

Gaál Csaba címzetes rendőr őrnagy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója az időskorúak sérelmére elkövetett trükkös lopások és csalások elkövetési módszereit ismertette a megjelenteknek kiemelve az áldozattá válás megelőzési lehetőségeit.

Ezt követően Takács Emese kuratóriumi elnök a Lélektér Alapítvány kortárssegítő programjáról és a segítők szerepéről tartott tájékoztatót. A program zárásaként Németh Gábor, az ABUS Hungária Kft. termékmenedzsere korszerű otthon-, valamint vagyonvédelmi eszközöket mutatott be a kortárssegítőknek, továbbá elmondta, hogy háztartásonként 15-20000 forintos ráfordítással az ingatlanokat, kiemelten a nyílászárókat korszerű vagyonvédelmi technikai eszközökkel szerelhetik fel, ami nagyban növeli a bűncselekmények megelőzését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.

 

A füle sérült

Befejezték az eljárást a rendőrök egy 50 éves bárnai férfival szemben, aki ismerősét bántalmazta.