Idős kortárssegítők toborzása

2017. 12. 14., cs - 09:09
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább bővült a Veszprém megyei bűnmegelőzési kortárssegítő programban részt vevő segítők száma.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályával és a jelentősebb megyei idős szervezetekkel közösen országosan is újszerű programként 2011-ben indította el Veszprém megyében az idősek számára szervezett bűnmegelőzési kortárssegítő programot. Ennek lényege, hogy maguk az érintettek is tegyenek az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében. Életkoruk alapján a segítők a potenciális áldozatokkal megtalálták azt a közös nyelvet, amellyel hatékonyan közvetíthették a prevenciós tanácsokat, átadhatták az áldozattá válás megelőzésével, illetve az áldozatsegítéssel kapcsolatos információkat. Szoros kapcsolatot tartottak a település rendőrével, vagy az érintett rendőrkapitányság megelőzési előadójával, a település polgármesterével és szociális munkatársaival is.

A programban, Veszprém megyében jelenleg mintegy 145 idős kortárssegítő vesz részt. Az új belépőket a megyei bűnmegelőzési osztály munkatársai felkészítik, részükre kiadványokat adnak át, majd rövid idő belül után képzésben részesítik és figyelemmel kísérik munkájukat. Ilyen képzésre került sor 2017. december 12-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon is, ahol hét új idős bűnmegelőzési kortárssegítő csatlakozott a programhoz.

kortárs

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Két külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Együttműködési megállapodás

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége együttműködési megállapodásban rögzítette közös feladatait.

 

Vádemelés a betörő ellen

A hajdúböszörményi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint két lakóházba is betört.

 

Szeméremsértő rendőrkézen

A rendőrök - állampolgári bejelentést követően - rövid idő alatt elfogtak egy férfit, aki szeméremsértő módon mutogatta magát Győrben.