Játs(s)zMa az időskorúak biztonságáért

2019. 11. 20., sze - 07:51
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az országos „Házhoz Megyünk” program keretében szervezték meg a Játs(s)zMa elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt.

A vetélkedőn a Nagykátai, a Tápiószecsői, a Szentlőrinckátai, a Tápiószelei, a Farmosi, és a Tápiószentmártoni Nyugdíjas Klubok tagjai vettek részt. 

A négy fős csapatok tagjait - akik a mindennapi életben is előforduló szituációkat játszottak el - Salánki Zoltán r. alezredes, a Nagykátai Rendőrkapitányság Vezetője köszöntötte.

A vetélkedő során megelevenedett az „unokázós” csalások, a rablások, a trükkös elkövetők elleni védekezés, a vagyonvédelem, valamint az áldozattá válás megelőzésének témaköre is.

A bűnmegelőzési szakemberek a vetélkedő feladatainak összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak a 112-es segélyhívó szerepének hangsúlyozására, az árubemutatókon szükséges magabiztosság és óvatosság fontosságának, valamint annak tudatosítására, hogy a vagyontárgyak, értékek védelmére időskorban fokozottan kell odafigyelni. E témaköröket keresztrejtvényekkel, totókkal dolgozták fel a csapatok.

Mind ezek mellett a résztvevők, játékos logikai feladatok megoldásával jutottak hozzá szám záras lakatok kombinációihoz, melyek vagyonvédelmi eszközöket tartalmazó csomagokat nyitottak. A játékot a személyi riasztó, elektronikus ajtóék, mechanikus napi időkapcsoló, vezeték nélküli kapucsengő, valamint mozgás érzékelős kültéri lámpa használatának bemutatója követte.

A csapatok feladataikat leleményesen és sikeresen oldották meg, emlékül oklevelet és emléklapot vihettek haza. Az elhangzott bűnmegelőzési információkat, jótanácsokat eljuttatják barátaik, szomszédaik, ismerőseik részére.

A vetélkedőn első helyezést ért el a Nagykátai Katica Nyugdíjas Klub csapata.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.