Játs(s)zMa az időskorúak biztonságáért

2019. 11. 20., sze - 07:51
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az országos „Házhoz Megyünk” program keretében szervezték meg a Játs(s)zMa elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt.

A vetélkedőn a Nagykátai, a Tápiószecsői, a Szentlőrinckátai, a Tápiószelei, a Farmosi, és a Tápiószentmártoni Nyugdíjas Klubok tagjai vettek részt. 

A négy fős csapatok tagjait - akik a mindennapi életben is előforduló szituációkat játszottak el - Salánki Zoltán r. alezredes, a Nagykátai Rendőrkapitányság Vezetője köszöntötte.

A vetélkedő során megelevenedett az „unokázós” csalások, a rablások, a trükkös elkövetők elleni védekezés, a vagyonvédelem, valamint az áldozattá válás megelőzésének témaköre is.

A bűnmegelőzési szakemberek a vetélkedő feladatainak összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak a 112-es segélyhívó szerepének hangsúlyozására, az árubemutatókon szükséges magabiztosság és óvatosság fontosságának, valamint annak tudatosítására, hogy a vagyontárgyak, értékek védelmére időskorban fokozottan kell odafigyelni. E témaköröket keresztrejtvényekkel, totókkal dolgozták fel a csapatok.

Mind ezek mellett a résztvevők, játékos logikai feladatok megoldásával jutottak hozzá szám záras lakatok kombinációihoz, melyek vagyonvédelmi eszközöket tartalmazó csomagokat nyitottak. A játékot a személyi riasztó, elektronikus ajtóék, mechanikus napi időkapcsoló, vezeték nélküli kapucsengő, valamint mozgás érzékelős kültéri lámpa használatának bemutatója követte.

A csapatok feladataikat leleményesen és sikeresen oldották meg, emlékül oklevelet és emléklapot vihettek haza. Az elhangzott bűnmegelőzési információkat, jótanácsokat eljuttatják barátaik, szomszédaik, ismerőseik részére.

A vetélkedőn első helyezést ért el a Nagykátai Katica Nyugdíjas Klub csapata.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.

 

A lakásban érték tetten a tolvajt

A Szikszói Rendőrőrs munkatársai elfogták azt a férfit, aki alsóvadászon több családi házból és azok melléképületeiből lopott el különböző tárgyakat.