Szemfüles kiskunhalasi szépkorúak

2020. 05. 29., p - 12:32
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Trükkös módszerrel próbáltak pénzhez jutni, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság csalás bűntett kísérlete miatt nyomoz.

Nem sikerült túljárni az eszén annak a hat kiskunhalasi nőnek, akiktől összesen több mint tízmillió forintot próbáltak kicsalni az elkövetők úgynevezett „unokázós csalás” módszerével. 2020. május 28-án a késő délutáni órákban hat bejelentés érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitánysághoz, miszerint telefonos csalók idős embereket próbáltak meg tévedésbe ejteni, azonban egy alkalommal sem jártak sikerrel.

Az elkövetők vezetékes telefonon hívták fel a 75 és 88 év közötti egyedülálló időseket. Közeli hozzátartozónak – gyermek, unoka, unokaöcs – mondva magukat előadták, hogy balesetet szenvedtek, hangjuk ezért tér el a megszokottól. Mind a hat esetben megpróbálták az idős asszonyokat rávenni arra, hogy készpénzt adjanak át a telefonhívás után érkező közvetítőnek.

A rendőrség célja, hogy az elkövetési módszer tudatosításával lehetőleg senki se dőljön be a csalóknak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányág Bűnmegelőzési Osztályának ajánlásai betartásával továbbra is megelőzhetők az ilyen jellenű csalások!

  • Idegen személy telefonhívását kezelje kellő bizalmatlansággal!
  • Gyanús telefonhívás esetén járjon utána, hogy valóban baj van-e! Hívja fel hozzátartozóját!
  • Próbáljon meg nyugodt maradni! Ne hagyja, hogy sürgessék!
  • Soha ne adjon át pénzt, ékszert, vagy más értéket idegenek számára!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget, hívja a 112-es segélyhívószámot!

1

A kép illusztráció.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földkábelt loptak

Két szlovák férfi a munkahelyéről lopott vörösréz kábeleket, amit később értékesíteni akartak. A komáromi rendőrök elfogták és kihallgatták a tetteseket.

 

Négy évtized egy munkahelyen

Negyven év munkaviszony után nyugállományba vonult a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság állományából Csenkeiné Örkényi Eleonóra. A pénzügyi szakember egész életében egy területen dolgozott.