„Az iskola rendőre” program Tüskeváron és Ajkán

2018. 03. 08., cs - 16:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Két iskolában tartottak előadásokat a rendőrök.

Az Ajkai Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság „Az iskola rendőre” program keretén belül a Tüskevári Általános Iskola tanulói részére szervezett bűnmegelőzési rendezvényt 2018. március 5-én az intézmény területén. Az előadások során az Ajkai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója tájékoztatta a diákokat a jogsértésekről, az áldozattá válás megelőzési lehetőségeiről valamint a segélyhívó telefonszámok használatáról. Ezt követően a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársa bemutatta az érdeklődőknek a mobil bűnmegelőzési centrum elnevezésű kisbuszt és a szolgálati gépjárművet, majd a Devecseri Rendőrőrs körzeti megbízottjai segítségével a gyerekek felpróbálhatták a csapaterős felszereléseket.

Az ajkai Borsos Miklós Általános Iskolába 2018. március 7-én látogattak el a rendőrök a programmal, ahol a felső tagozatos osztályokban interaktív előadáson az adott korosztályt érintő problémák mellett bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a tanulókat.

előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére:

 

Ki akart rabolni egy idős férfit

A kőbányai nyomozók egy szolgálaton kívüli, hivatásos állományú büntetés-végrehajtási kolléga segítségével fogták el a támadót.