Biztonság és védelem

2019. 04. 18., cs - 11:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lezárult a bűnmegelőzési hét Balatonalmádiban.

A balatonalmádi rendőrök a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megalakulásának napjához -2019. április 12- kapcsolódva a bűnmegelőzési programsorozat keretében kilenc önkormányzatnak adták át a „Bűnmegelőzés Építészeti Eszközökkel” című vagyonvédelmi szakmai kiadványt, jártak nyugdíjas klubban, szerveztek információs pontot, felmérték az oktatási intézmények környezetét bűnmegelőzési szempontból.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai nemcsak az általános iskolákban, hanem egy óvodában is tartottak foglalkozásokat a gyermekek áldozattá válásának megelőzése céljából.

Balatonfőkajáron, a Csajági Református Általános Iskola felső tagozatosainak tartott interaktív előadással zárult a bűnmegelőzési hét 2019. április 16-án. Az előadó beszélt a biztonságos internetezésről és a közösségi oldalakon a fiatalokra leselkedő veszélyekről is. Felhívta a diákok figyelmét, hogy a világhálón közzétett személyes adatok, valamint a meggondolatlanul feltöltött fotók növelhetik az áldozattá válás kockázatát.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége tovább folytatódik, megkeresve minden lehetőséget, amely a lakosság védelmét szolgálja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.