"Kiskarácsony Nagybiztonság"

2017. 12. 21., cs - 09:36
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti tanulók három fordulós bűnmegelőzési versenyen mutatták be tudásukat.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2017. december 19-én tartotta meg a hagyományoknak megfelelően "Kiskarácsony Nagybiztonság" elnevezésű programját.

Ebben az évben a Damjanich János Általános Iskola adott helyet a rendezvénynek. A tanulók három fordulós bűnmegelőzési versenyen, és egy elődöntős Ki? Mit? Tud!-on tették próbára tudásukat.

A program a bűnmegelőzési tesztek kitöltésével elmélyítette azt a tudást, amit a tanulók megszereztek az év közbeni bűnmegelőzési foglalkozásokon.
A zene, tánc, ének kategóriákban kiemelkedően magas színvonalú műsort láthattak a résztvevők. A bűnmegelőzésben régóta ismeretes, hogy az egyik leghatékonyabb prevenciós megoldás, a hasznosan eltöltött szabadidő. Ezek a tanulók sok szabadidejüket áldozták arra, hogy maguknak és közönségüknek örömet okozzanak.

 

Az ünnepélyes díjátadó, a nyertes műsorszámok bemutatása, és a fogadás ünnepi hangulatban telt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.