Nyári tábor Kistolmácson

2019. 07. 17., sze - 15:05
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén 4. alkalommal táborozhatnak gyermekek a festői szépségű zalai településen.

Kistolmácson 2019. július 15. és július 19. között 11-13 éves roma vagy hátrányos helyzetű fiatalok táboroznak, és ismerkednek meg a rendőrség munkájával. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei által szervezett és lebonyolított 5 napos táborban változatos programok várnak a fiatalokra, így drogprevenciós, büntetőjoggal kapcsolatos, kommunikációs és önismereti játékos foglalkozások is szerepet kapnak. A cél, hogy a fiatalok olyan képességeket tudjanak elsajátítani, amelyek segítségével sokkal jobban tudnak vigyázni magukra és társaikra, baj esetén tudják, hogy kihez kell fordulni.

A 14 gyermeknek további kulturális programokat és gyalogtúrát is szerveznek, és a fürdőzés sem maradhat ki a délutáni elfoglaltságokból, így természetesen a szórakozás és kikapcsolódás is része lesz a nyári programoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsz határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba húsz határsértő Csongrád megyében tegnap. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Aludtak, miközben tolvajok jártak a lakásban

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik az éjszaka közepén besurrantak egy lakásba, majd onnan pénzt, mobiltelefont és egy slusszkulcsot loptak.