Nyári tábor Kistolmácson

2019. 07. 17., sze - 15:05
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Idén 4. alkalommal táborozhatnak gyermekek a festői szépségű zalai településen.

Kistolmácson 2019. július 15. és július 19. között 11-13 éves roma vagy hátrányos helyzetű fiatalok táboroznak, és ismerkednek meg a rendőrség munkájával. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei által szervezett és lebonyolított 5 napos táborban változatos programok várnak a fiatalokra, így drogprevenciós, büntetőjoggal kapcsolatos, kommunikációs és önismereti játékos foglalkozások is szerepet kapnak. A cél, hogy a fiatalok olyan képességeket tudjanak elsajátítani, amelyek segítségével sokkal jobban tudnak vigyázni magukra és társaikra, baj esetén tudják, hogy kihez kell fordulni.

A 14 gyermeknek további kulturális programokat és gyalogtúrát is szerveznek, és a fürdőzés sem maradhat ki a délutáni elfoglaltságokból, így természetesen a szórakozás és kikapcsolódás is része lesz a nyári programoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.