„Nyitott bíróság”

2017. 11. 29., sze - 09:47
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság munkatársai baleset- és bűnmegelőzési előadásokat tartottak a Kiskőrösi Járásbíróságon.

A Kiskőrösi Járásbíróság 2017. november 27-én a „Nyitott bíróság” elnevezésű program keretében két 12. évfolyamos osztályt fogadott. A járásbíróság épületében megrendezett program kivitelezésére a Kiskőrösi Rendőrkapitányságot kérte fel a bíróság elnöke.

Az egyik tárgyalóteremben „Felnőttem!” címmel tartott előadást a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója. A 18 éves fiatal felnőtt generáció életkori sajátosságait szem előtt tartva, az állampolgárokat megillető jogokkal, a tipikusan előforduló élethelyzeteket szabályozó eljárásokkal és jogi rendelkezésekkel ismertette meg a diákokat.

A másik tárgyalóban gyakorlati jellegű bemutatókat láthattak és próbálhattak ki a diákok. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársa baleset-megelőzési tanácsokat adtak. A fiatalok kipróbálhatták az ittasságot szimuláló szemüveggel való gyalogos közlekedést terelő kúpok között.

A főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály hivatásos állományú tagjai fegyverzet-technikai, míg a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa kriminál-technikai bemutatót tartott a tanulóknak.

Emellett a Kiskőrösi Rendőrkapitányság toborzója a rendőri pályára történő orientálás érdekében tájékoztatta a fiatalokat és szóróanyagokat osztott.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Motort lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Pénztárcát lopott

Egy padon hagyott táskából pénztárcát lopott egy helybeli férfi Makón. A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították.

 

Baleset Kőbányán

Rendőri irányítás mellett egy sávon halad a forgalom a Mázsa téri magasságkorlátozó kapunál.