A biztonságos internethasználat a cél

2019. 04. 09., k - 13:52
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az internethasználat veszélyeire hívták fel a figyelmet a szakemberek Komárom-Esztergom megyében.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Megyei Kormányhivatallal közösen 2019. április 9-én délelőtt Tatabányán, a Kormányhivatalban szervezett továbbképzést az internethasználattal kapcsolatban. 

A tapasztalatok azt igazolják, hogy a gyermekek körében óvatlanságból, tudatlanságból fakadó internetes problémák fordulnak elő, amelyeket a hiányzó információk miatt nehezen tudnak kezelni.

Az előadók felhívták a gyermekvédelmi szakemberek, pedagógusok, rendőrök figyelmét az internethasználat veszélyeire, a megelőzéshez néhány praktikus tanácsot adtak.   

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság néhány megfontolandó veszélyforrásra hívja fel a figyelmet az internetezéssel kapcsolatban: 

  • Ne adjuk meg senkinek felhasználói nevünket és jelszavunkat!     
  • Csoportosítsuk ismerőseinket, ezáltal korlátozhatjuk, hogy ki mit láthat!         
  • Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profillal történő bejelentkezés során ellenőrizzük, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adatainkhoz fér hozzá!
  • Más által is használt számítógépen – ha befejeztük az internet használatát – minden esetben jelentkezzünk ki a közösségi oldalról, levelezésből! A böngésző bezárása nem elegendő.
  • Tudni kell, ami az internetre felkerül, az ott is marad! Mielőtt bármit feltöltünk, jól gondoljuk át, hogy azzal magunkat vagy másokat kellemetlen helyzetbe hozzunk-e!
  • A közösségi oldalakon feltöltött posztjaink sok esetben bűnözők célpontjává válhatnak.
  • Személyes jelszavainkat, kódjainkat ne osszuk meg másokkal!
  • Ha bajba kerültél, ne félj segítséget kérni! Mindig van, aki segít.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

További kamerákat lopott

A budapesti lakos beismerte, hogy még öt kamerát lopott. Közöttük volt térfigyelő és rendszámfelismerő is.

 

Percek alatt elfogták

A gyanú szerint három személy állapotát kihasználva lopott el értékeket az a férfi, akit a kiérkező kalocsai járőrök percek alatt az utcán fogtak el.

 

Megjelölte az édesburgonyát

Egy miskolci áruház zöldségespultjánál könnyített magán egy férfi, aki közel 160 kilogramm zöldséget tett eladhatatlanná.

 

Drága ízlés

Parfümöket és arckrémet vitt el a gyanú szerint egy váci drogériából a képeken látható nő.