A biztonságos internethasználat a cél

2019. 04. 09., k - 13:52
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az internethasználat veszélyeire hívták fel a figyelmet a szakemberek Komárom-Esztergom megyében.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Megyei Kormányhivatallal közösen 2019. április 9-én délelőtt Tatabányán, a Kormányhivatalban szervezett továbbképzést az internethasználattal kapcsolatban. 

A tapasztalatok azt igazolják, hogy a gyermekek körében óvatlanságból, tudatlanságból fakadó internetes problémák fordulnak elő, amelyeket a hiányzó információk miatt nehezen tudnak kezelni.

Az előadók felhívták a gyermekvédelmi szakemberek, pedagógusok, rendőrök figyelmét az internethasználat veszélyeire, a megelőzéshez néhány praktikus tanácsot adtak.   

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság néhány megfontolandó veszélyforrásra hívja fel a figyelmet az internetezéssel kapcsolatban: 

  • Ne adjuk meg senkinek felhasználói nevünket és jelszavunkat!     
  • Csoportosítsuk ismerőseinket, ezáltal korlátozhatjuk, hogy ki mit láthat!         
  • Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profillal történő bejelentkezés során ellenőrizzük, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adatainkhoz fér hozzá!
  • Más által is használt számítógépen – ha befejeztük az internet használatát – minden esetben jelentkezzünk ki a közösségi oldalról, levelezésből! A böngésző bezárása nem elegendő.
  • Tudni kell, ami az internetre felkerül, az ott is marad! Mielőtt bármit feltöltünk, jól gondoljuk át, hogy azzal magunkat vagy másokat kellemetlen helyzetbe hozzunk-e!
  • A közösségi oldalakon feltöltött posztjaink sok esetben bűnözők célpontjává válhatnak.
  • Személyes jelszavainkat, kódjainkat ne osszuk meg másokkal!
  • Ha bajba kerültél, ne félj segítséget kérni! Mindig van, aki segít.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.