A biztonságosabb internetezésért

2020. 02. 15., szo - 07:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Prevenciós előadáson vettek részt az általános iskolások Vértesacsán.

A Bicskei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Csillag-Simon Katalin rendőr főtörzsőrmester tartott prevenciós előadást 2020. február 14-én, Vértesacsán, a Reményik Sándor Református Általános Iskola 3 - 8. osztályos tanulóinak, a Biztonságosabb Internet Napja alkalmából.

A prevenciós szakember egy videovetítéssel egybekötött előadással hívta fel a diákok figyelmét arra, hogy az internet nem játék, a nem megfelelő böngészés veszélyekkel is járhat. Mivel az internet nem felejt, a megosztott tartalom örökre elérhető a világhálón, ezért feltöltés előtt gondolják át, hogy milyen fényképet, videót és más adatokat osztanak meg magukról, mert ezekkel mások visszaélhetnek.

Az alábbi biztonsági intézkedések és magatartási szabályok betartásával csökkenthetők a világhálón ránk leselkedő veszélyek:

  • Ismeretlen eredetű szoftvereket ne telepítsen!
  • Bármely oldal esetén, a lehetőleg legkevesebb adatot, információt adjon meg magáról, inkább csak keresztnevet, vagy becenevet használjon!
  • Csak olyan fotót tegyen közzé, amit később nem bán meg!
  • Más által is használt számítógépen soha ne jelölje be a jelszó megjegyzését!
  • Ne nyisson meg ismeretlen személytől érkező e-mailt, mert káros tartalmak lehetnek benne!
  • Nem mindenki az, akinek mondja magát!
  • Ha megfélemlítik, zaklatják, azonnal kérjen segítséget! A szülőkön, nevelőkön túl segítséget nyújtanak a DADA az ELLEN-SZER oktatók, és az iskolai bűnmegelőzési tanácsadók!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ügyféltájékoztató

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai érvényességéről

 

Sportfelszerelésekkel üzletelt, többeket becsapott

Csalással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Lökhárító mögé rejtett marihuána

A budapesti felderítők befejezték annak a szerb férfinek az ügyét, aki az autójába rejtve közel 40 millió forint értékű kábítószert hozott Budapestre.