Biztonságban a digitális világban

2019. 02. 06., sze - 14:38
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Tíz héten át tartó prevenciós előadássorozat indul Érden, diákképviselők és rendőrök együttműködésében.

Prevenciós előadássorozat indul 2019. február 8-án az Érdi Ifjúsági Önkormányzat és az Érdi Rendőrkapitányság együttműködésében. A program keretében a következő tíz hétben minden érdi oktatási intézménybe ellátogatnak a bűnmegelőzés területén dolgozó szakemberek a diákokkal közösen.  

A program célja alapvetően az, hogy a biztonságos internethasználat fontosságára felhívja a diákok figyelmét, egyben a prevenció kiemelt szerepét is hivatott bemutatni, amely a digitális világban is egyre hangsúlyosabb szerepet kap.

Az előadássorozatról bővebben számolt be Lázár Evelin diákpolgármester és Nogula Tamás r. alezredes, az Érdi Rendőrkapitányság megbízott vezetője 2019. február 6-án Érden, sajtótájékoztató keretében.

A diákpolgármester az együttműködés alapjainak és fontosságának ismertetése mellett bemutatta a program jelképét is, azt a kitűzőt, amit az előadások során osztogatni fognak a diákoknak. Ezek közül egy jelképesen kitűzésre került a rendőrkapitány egyenruhájára is.

"

Nogula Tamás r. alezredes hangsúlyozta, hogy a prevenciós tanácsokkal elérni kívánt korosztályt célzottan szólítják majd meg a szakemberek, kezdve a különféle weboldalakon található hamis információk felismerésének lehetőségeitől, a közösségi médiában rejlő veszélyekre és a számítógépes-, internetes játékokban rejlő veszélyekre kitérve, egészen a felelős szülői magatartás fontosságának hangsúlyozásáig, széles spektrumban felölelve a témakört.

"

A program 2019. február 8-án indul az érdi Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.