Biztonságban a világhálón

2018. 02. 09., p - 12:15
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az internet használatának előnyeiről és veszélyeiről tájékozódhattak a diákok Székesfehérváron.

Az internet egy változatos, színes, izgalmakban gazdag világ, mely mindennapjaink szerves részét képezi. Használata egyfelől megkönnyíti, leegyszerűsíti életünket, ugyanakkor veszélyt is rejt magában. Az online játékok és a közösségi oldalak látogatása népszerű szabadidős elfoglaltság a fiatalok körében. Az internethasználat jelentette kockázatok elkerülésének módszereire hívta fel az érintett korosztály figyelmét Gazdag Andrea rendőr őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója 2018. február 8-án és február 9-én a megyeszékhelyen. A program során a rendőrségi szakember interaktív előadás keretein belül tájékoztatta az általános iskolás diákokat az online környezet biztonságos és tudatos használatáról, azon lehetőségekről, melyek segítségével meg tudják védeni magukat attól, hogy a világhálón bűncselekmény áldozataivá váljanak, valamint szó esett a közösségi alkalmazások rejtett veszélyeiről.  A találkozó alkalmat adott arra, hogy a tanulók közösen beszélgessenek olyan fontos kérdésekről, mint például a személyes adatok védelme és biztonsága, illetve megoszthatták egymással az ezzel kapcsolatos véleményüket, tapasztalataikat.  A rendőrség munkatársa előadásában kihangsúlyozta, hogy visszaélésre lehetőséget adó fényképeket ne tegyenek közzé az interneten, közösségi oldalakon legyenek körültekintőek, az idegen profilokkal szemben pedig gyanakvóak és csak olyan személyt jelöljenek vissza, akit valóban ismernek!

Az internethasználat kockázatairól és az online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatáról bővebb tájékoztatást itt olvashat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos vonatgázolás Szegeden

Egy személyvonat egy gyalogost sodort el Szeged belterületén, a Szabadkai úti vasúti átjáróban. A férfi a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben és a vasúti forgalom is szünetel.

 

Magyar és cseh teherautóban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Hat illegális migráns egy cseh kamionban

Egy tehergépkocsi ellenőrzése során hat határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat ülése alatt megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.