„Biztonságos Internet Nap” program

2018. 02. 08., cs - 13:02
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonságos internet használatáról tartott előadást a nagykőrösi diákok részére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadója.

A „Biztonságos Internet Nap” program keretében 2018. február 7-én a Nagykőrösi Toldy Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban tartott előadást az internet veszélyeiről Takács Anna r. százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa.

Az előadó felhívta a figyelmet az adathalászat veszélyeire, személyes adatok védelmére, valamint kitért az új jelenségekre is, mint a grooming, cyberbullying veszélyeire, továbbá az interneten elkövethető bűncselekményekre.

A diákok tanácsokat kaptak arra vonatkozóan, hogy az internetes bántalmazás esetén honnan tudnak segítséget kérni, milyen megoldási lehetőségeket találhatnak a virtuális világ adta problémákra.

Az ORFK által a témában kiadott közlemény ide kattintva olvasható.

 

"

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

24 óra alatt hét ittas vezető

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt napon hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

 

Robogót loptak, elfogták őket

A zirci rendőrök a bejelentéstől számított egy órán belül előállították a helyi rendőrőrsre a bűncselekmény elkövetőit.

 

Felismeri? Egy övtáskát lopott…

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik, annak a nőnek az azonosításához, aki egy miskolci áruházban, egy bevásárlókocsiban lévő övtáskát tulajdonított el.