Bűnmegelőzési nap Kapuváron

2019. 03. 29., p - 12:27
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Felső tagozatos diákok és középiskolások részére tartottak látványos előadást a rendőrök az ifjúkori bűnözés, valamint a balesetek megelőzési lehetőségeiről, illetve az internet helyes használatáról.

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ szervezésében bűnmegelőzési napot tartottak Kapuváron, 2019. március 28-án, amelyre rendőrségi szakembereket és vendégelőadókat hívtak meg a szervezők. A helyi általános iskolák felsősei és a középiskola tanulói meghallgathatták a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy előadását, ami a fiatalok internethasználatának veszélyeiről szólt.

Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy mindig óvatosan, körültekintően kell használnunk az internetet, tiszteletben tartani mások magánéletét, nem lehetünk jogsértőek, valamint védeni kell a jelszavainkat az idegenektől. Kiemelte többek között, hogy ne váljunk bűncselekmények áldozatává, kerüljük a vagyontárgyainkról történő képek feltöltését a világhálóra.

A rendőrnő előadását Klobusitzky György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mestertanárának ismertetője követte, aki látványos fényekkel és hangtechnikával színesített bemutatójában a közlekedési szabályok be nem tartásából eredő veszélyekre hívta fel a közönség figyelmét.

 1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam