Előadás a biztonságos internetezésről

2017. 05. 12., p - 14:07
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A somogyvári diákok hallgathattak meg hasznos információkat.

A somogyvári Duráczky József Egységes Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium diákjaihoz látogatott el 2017. május 11-én a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, dr. Jávorszkiné dr. Molnár Magdolna. A gyermekek egy programsorozat részeként hallgathattak meg bűnmegelőzési előadást, amely elsősorban az internet témájára fókuszált.

  

Az interaktív beszélgetés során a gyermekek bátran feltehették kérdéseiket. Elsajátították a biztonságos internetes szörfözés alapvető szabályait, saját történeteiken keresztül megtanulták a biztonságos internethasználatot. Az előadás során pedagógusaik is jelen voltak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.