Előadás a biztonságos internethasználatról

2020. 02. 18., k - 16:11
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság prevenciós munkatársa szülőknek tartott tájékoztatót az internet használatának veszélyeiről Adonyban.

Kiss Dénes rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tartott prevenciós tájékoztatót 2020. február 17-én délután az adonyi Hóvirág Óvodában. A program célja az volt, hogy a szakember felhívja a szülők figyelmét az internet használatának veszélyeire, az online függőség megelőzésére és megismertesse velük a kockázati tényezők elkerülésének lehetőségeit. Az előadó a beszélgetéseket megtörtént esetekkel és speciális oktatófilmekkel színesítette.

 

A szakember az alábbi ajánlásokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban:

 

  • A szülő érdeklődjön, ha a gyermek valamilyen általa felfedezett internetes újdonságról számol be!
  • Szakítson időt közös internetezésre a gyermekkel, így hozzászoktathatja ahhoz, hogy mindez akár közös program is lehet!
  • A káros tartalmak elleni védekezéshez használjon szűrőprogramokat az ilyen tartalmú oldalakra jellemző kulcsszavak alkalmazásával, vagy egyes weboldalakat címeik alapján le lehet tiltani azok látogatásának korlátozásával!
  • Fontos annak tudatosítása a gyermekben, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról! 
  • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez!    

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügy: emberölésért felelhet

A hajdú-bihari nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy nagykereki férfival szemben folytattak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 33 határsértő Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán. A rendőrök 24 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 fő bejutását pedig megakadályozták.