Előadás az internetbiztonság jegyében

2019. 09. 09., h - 10:54
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Soproni bűnmegelőzési szakember tartott tájékoztató előadást szülők részére egy budapesti rendezvényen.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója az internet veszélyeiről tartott előadást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott rendezvényen megjelent felnőttek, szülők részére 2019. szeptember 8-án. A tájékoztatás célja a szülők figyelmének ráirányítása arra, hogy mennyire fontos ismerniük gyermekük internetes böngészéseit, illetve milyen biztonsági szabályok alkalmazásával érhetik el, hogy a nem megfelelő tartalommal bíró oldalakat gyermekük ne látogassa. A prevenciós szakember hangsúlyozta a megelőzés kiemelt szerepét, a gyerekekkel történő őszinte kommunikációt e téren is, valamint az ellenőrzés fontosságát.

A rendőrség munkatársa a megjelent szülők részre az alábbi tanácsokat adta:

  • Az eltiltás, elzárás nem megoldás, hiszen csak ellenállást, kijátszást eredményez a fiatalok részéről.
  • Fontos a példamutatás, csak olyat posztoljunk, kommentáljuk, amire minden körülmények között büszkék tudunk lenni.
  • Neveljük tudatosságra a gyermekeinket, tanítsuk meg nekik azt, hogy minden internetes tevékenységük előtt gondolják át, hogy mi lehet a lehető „legrosszabb forgatókönyv”.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közokirat-hamisítás miatt körözték

Egy autó utasaként jelentkezett belépésre az a román férfi, akivel szemben elfogatóparancs volt érvényben. Az ártándi rendőrök elfogták, majd előállították.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 18 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 14 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.