Előadássorozat a biztonságos internethasználat érdekében

2017. 12. 01., p - 12:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei tartottak előadássorozatot gyermekek és szülők részére az internet használatának veszélyeiről.

A Csornai, valamint a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói, a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársaival közösen tartottak november hónapban előadás- sorozatot „Az internet veszélyei” címmel.

A rendezvényeket - Beled, Szany, Bágyogszovát, valamint Farád községekben - főként szülők és kamasz gyermekeik részére szervezték meg az előadók. A tájékoztatók célja az volt, hogy a szakemberek felhívják a szülők és a gyermekek figyelmét az internet veszélyeire és megismertessék velük a kockázati tényezők elkerülésének lehetőségeit.

A Kapuvári Rendőrkapitányság részéről Varga András c. r. főhadnagy, míg a Csornai Rendőrkapitányságról  Harsányi Judit c. r. őrnagy bűnmegelőzési előadók tartottak interaktív tájékoztatókat. Az előadók a beszélgetéseket megtörtént esetekkel és speciális oktatófilmekkel színesítették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi ajánlásokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban a szülők és gyermekik részére:

 • A szülő érdeklődjön, ha a gyermek valamilyen általa felfedezett internetes újdonságról számol be!
 • Szakítson időt közös szörfözésre, így gyermekét hozzászoktathatja ahhoz, hogy az Internetezés közös program is lehet!
 • A káros tartalmak elleni védekezéshez használjon szűrőprogramokat az ilyen tartalmú oldalakra jellemző kulcsszavak alkalmazásával, vagy egyes weboldalak címei alapján le lehet tiltani azok látogatásának lehetőségét!
 • Fontos annak tudatosítása, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról! 
 • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez!    

Gyerekek részére:

 • Amit a világhálóra feltöltünk, az örökre ott marad!
 • Gondold meg, hogy milyen képeket raksz fel magadról vagy a családodról a közösségi oldalakra!
 • Mindig más regisztrációs nevet és jelszót használj, jelszavaidat folyamatosan változtasd!
 • Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzése részt!
 • Internet-kávézóban vagy wifi pontról ne intézz személyes ügyeket!
 • Ne hagyd őrizetlenül a számítógéped, soha ne maradj bejelentkezve!

1

2

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pásztorórákra adta ki lakását

A gyanú szerint egy 32 éves bakonykoppányi nő több személynek is rendelkezésre bocsátotta lakását annak érdekében, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak.

 

Kamionban megbújt migráns

Tompánál egy külföldi férfi egy jármű rakterében elbújva, jogellenesen próbált bejutni Magyarország területére.

 

Mosolygós gödöllői zsaruk

Nincs annál nagyobb elismerés, mint amikor egy városvezető a helyiek nevében azt mondja, hogy a mosolygó rendőrök városában élnek.

 

Tisztelgés Kopácsi Sándor előtt

A Rákoskeresztúri Új Köztemető 300-as díszparcellájában helyezték végső nyugalomra október 10-én dr. Kopácsi Sándor altábornagy, az 1956-os forradalom idején Budapest rendőrfőkapitánya, később Nagy Imre perének életfogytiglanra ítélt hatodrendű vádlottja és felesége, dr. Kopácsi Sándorné Torontóból hazahozott hamvait.

 

Emlékezve versengtek

Fiatalon elhunyt lőkiképzőjükre emlékeztek Veszprém megye zsarui október 3-án Csopakon.