Előadássorozat a biztonságos internethasználat érdekében

2017. 12. 01., p - 12:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei tartottak előadássorozatot gyermekek és szülők részére az internet használatának veszélyeiről.

A Csornai, valamint a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói, a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársaival közösen tartottak november hónapban előadás- sorozatot „Az internet veszélyei” címmel.

A rendezvényeket - Beled, Szany, Bágyogszovát, valamint Farád községekben - főként szülők és kamasz gyermekeik részére szervezték meg az előadók. A tájékoztatók célja az volt, hogy a szakemberek felhívják a szülők és a gyermekek figyelmét az internet veszélyeire és megismertessék velük a kockázati tényezők elkerülésének lehetőségeit.

A Kapuvári Rendőrkapitányság részéről Varga András c. r. főhadnagy, míg a Csornai Rendőrkapitányságról  Harsányi Judit c. r. őrnagy bűnmegelőzési előadók tartottak interaktív tájékoztatókat. Az előadók a beszélgetéseket megtörtént esetekkel és speciális oktatófilmekkel színesítették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi ajánlásokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban a szülők és gyermekik részére:

 • A szülő érdeklődjön, ha a gyermek valamilyen általa felfedezett internetes újdonságról számol be!
 • Szakítson időt közös szörfözésre, így gyermekét hozzászoktathatja ahhoz, hogy az Internetezés közös program is lehet!
 • A káros tartalmak elleni védekezéshez használjon szűrőprogramokat az ilyen tartalmú oldalakra jellemző kulcsszavak alkalmazásával, vagy egyes weboldalak címei alapján le lehet tiltani azok látogatásának lehetőségét!
 • Fontos annak tudatosítása, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról! 
 • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez!    

Gyerekek részére:

 • Amit a világhálóra feltöltünk, az örökre ott marad!
 • Gondold meg, hogy milyen képeket raksz fel magadról vagy a családodról a közösségi oldalakra!
 • Mindig más regisztrációs nevet és jelszót használj, jelszavaidat folyamatosan változtasd!
 • Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzése részt!
 • Internet-kávézóban vagy wifi pontról ne intézz személyes ügyeket!
 • Ne hagyd őrizetlenül a számítógéped, soha ne maradj bejelentkezve!

1

2

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Két külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Együttműködési megállapodás

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége együttműködési megállapodásban rögzítette közös feladatait.

 

Vádemelés a betörő ellen

A hajdúböszörményi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint két lakóházba is betört.

 

Szeméremsértő rendőrkézen

A rendőrök - állampolgári bejelentést követően - rövid idő alatt elfogtak egy férfit, aki szeméremsértő módon mutogatta magát Győrben.