Előadássorozat a biztonságos internethasználat érdekében

2017. 12. 01., p - 12:18
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei tartottak előadássorozatot gyermekek és szülők részére az internet használatának veszélyeiről.

A Csornai, valamint a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói, a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársaival közösen tartottak november hónapban előadás- sorozatot „Az internet veszélyei” címmel.

A rendezvényeket - Beled, Szany, Bágyogszovát, valamint Farád községekben - főként szülők és kamasz gyermekeik részére szervezték meg az előadók. A tájékoztatók célja az volt, hogy a szakemberek felhívják a szülők és a gyermekek figyelmét az internet veszélyeire és megismertessék velük a kockázati tényezők elkerülésének lehetőségeit.

A Kapuvári Rendőrkapitányság részéről Varga András c. r. főhadnagy, míg a Csornai Rendőrkapitányságról  Harsányi Judit c. r. őrnagy bűnmegelőzési előadók tartottak interaktív tájékoztatókat. Az előadók a beszélgetéseket megtörtént esetekkel és speciális oktatófilmekkel színesítették.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi ajánlásokat fogalmazta meg a témával kapcsolatban a szülők és gyermekik részére:

 • A szülő érdeklődjön, ha a gyermek valamilyen általa felfedezett internetes újdonságról számol be!
 • Szakítson időt közös szörfözésre, így gyermekét hozzászoktathatja ahhoz, hogy az Internetezés közös program is lehet!
 • A káros tartalmak elleni védekezéshez használjon szűrőprogramokat az ilyen tartalmú oldalakra jellemző kulcsszavak alkalmazásával, vagy egyes weboldalak címei alapján le lehet tiltani azok látogatásának lehetőségét!
 • Fontos annak tudatosítása, hogy a „chatszobában” való beszélgetés, ismerkedés során előfordulhat, hogy egyes személyek másnak adják ki magukat, nem a valóságnak megfelelő adatokat közölnek magukról! 
 • Amennyiben tudomására jut, hogy gyermekét bármilyen formában zaklatják az interneten keresztül, forduljon a rendőrséghez!    

Gyerekek részére:

 • Amit a világhálóra feltöltünk, az örökre ott marad!
 • Gondold meg, hogy milyen képeket raksz fel magadról vagy a családodról a közösségi oldalakra!
 • Mindig más regisztrációs nevet és jelszót használj, jelszavaidat folyamatosan változtasd!
 • Soha ne jelöld be a jelszó megjegyzése részt!
 • Internet-kávézóban vagy wifi pontról ne intézz személyes ügyeket!
 • Ne hagyd őrizetlenül a számítógéped, soha ne maradj bejelentkezve!

1

2

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.