Előadássorozat Balatonföldváron

2017. 05. 10., sze - 15:01
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Diákok és szülők is hasznos tanácsokat hallhattak.

Borbás Péter c. r. százados, a Siófoki Rendőrkapitányság nyomozója 2017. május 9-én és 10-én bűnmegelőzési előadássorozatot tartott a balatonföldvári Gróf Széchényi Imre Általános Iskolában.

Az iskola felkérésére az oktatási intézményben tanuló diákok szüleinek szülői értekezlet keretében, míg a tanulóknak tanórák keretében tartott előadásokat az 5-8. osztályos korcsoportoknak az internet veszélyeiről.

A százados felhívta a szülők figyelmét a gyermekeket érintő veszélyekre, ugyanakkor javaslatokat tett arra, hogy a szülők milyen módon, eszközökkel tudják gyermekeiket megóvni a káros tartalmaktól, visszaélésektől.

 

A diákok körében főként a fiatalok által rendszeresen használt közösségi alkalmazások, legismertebb oldalak használatának szabályiról, veszélyeiről esett szó.

Az előadások végén a hallgatóságnak lehetősége volt kérdések feltevésére is, amelyek főként a közösségi oldalakon előforduló visszaélések, zaklatások témakörére vonatkoztak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás miatt őrizetben

A győri rendőrök elfogtak egy 35 éves zalaegerszegi férfit, aki megfenyegette, majd elvette alkalmi ismerőse pénztárcáját.

 

Egy nap alatt két drogdíler

A józsefvárosi rendőrök a nő és a férfi autójában, valamint lakásaikban is kábítószergyanús-anyagot találtak.