Fókuszban a biztonságos internethasználat

2019. 04. 03., sze - 15:35
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi bűnmegelőzési előadó tartott előadást általános iskolás diákoknak.

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz c. rendőr százados tartott rendhagyó osztályfőnöki órát a tudatos internethasználatról az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola két osztályában 2019. április 1-jén. A megelőzési szakember felhívta a fiatalok figyelmét a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, valamint a személyes adatok védelmének fontosságára.

"

Az online veszélyek elkerülése érdekében a szakember az alábbi tanácsokra hívta fel a figyelmet:

· Ne adjuk meg senkinek felhasználói nevünket és jelszavunkat!     
· Csoportosítsuk ismerőseinket, ezáltal korlátozhatjuk, hogy ki mit láthat!         
· Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profillal történő bejelentkezés során ellenőrizzük, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adatainkhoz fér hozzá!
· Más által is használt számítógépen – ha befejeztük az internet használatát – minden esetben jelentkezzünk ki a közösségi oldalról, levelezésből! A böngésző bezárása nem elegendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

További kamerákat lopott

A budapesti lakos beismerte, hogy még öt kamerát lopott. Közöttük volt térfigyelő és rendszámfelismerő is.

 

Percek alatt elfogták

A gyanú szerint három személy állapotát kihasználva lopott el értékeket az a férfi, akit a kiérkező kalocsai járőrök percek alatt az utcán fogtak el.

 

Megjelölte az édesburgonyát

Egy miskolci áruház zöldségespultjánál könnyített magán egy férfi, aki közel 160 kilogramm zöldséget tett eladhatatlanná.