Gyerekek a net hálójában

2019. 05. 11., szo - 10:52
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív előadást tartottak szülőknek egy soproni iskolában, a téma a biztonságos internethasználat volt.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa tartott előadást a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola által szervezett Szülők Akadémiája elnevezésű rendezvényen 2019. május 10-én 17 órától.

 A fő cél az volt, hogy a szülők betekintést nyerjenek a mai fiatalok internetezési szokásaiba, megismerjék a gyerekekre leselkedő veszélyeket a virtuális világban.  Legfőképpen pedig az, hogy tanácsokat kapjanak a szakembertől, hogy ők mit tehetnek azért, hogy megóvják gyermekeiket.

A tudatos internethasználat, az alapvető biztonsági szabályok betartása, az értő és segítő odafigyelés, tiltás helyett a példamutatás, ezek mind kiváló eszközök arra, hogy a gyerekek az internet hasznos és jó oldalát ismerjék meg, és azt biztonságosan használják.

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is sor került, amely keretében a bűnmegelőzési szakember válaszolt a felmerülő kérdésekre.

1

Az előadáson elhangzott tanácsokat minden szülőnek érdemes betartania, hogy biztonságban tudhassa gyermekét a világhálón:

-          A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek otthon internetezéssel.

-          Számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, ezekről érdemes tájékozódni és a gyermek által használt számítógépet ilyen jellegű védelemmel ellátni.

-          Hívják fel gyermekük figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adják meg magukról. Ne osszák meg személyes adataikat!

-          Mondják el nekik, hogy ne töltsenek fel magukról vagy ismerőseikről, barátaikról olyan képeket, amelyekkel méltatlan helyzetbe hozzák saját magukat, vagy ismerőseiket.

-          Minden nap szakítsanak időt a gyermekükkel történő beszélgetésre, közös időtöltésre.  Beszélgessenek a világhálón látottakról, hallottakról. A bizalmas szülő-gyermek kapcsolat a legjobb és legfontosabb, amit gyermekük biztonsága érdekében tehetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

További kamerákat lopott

A budapesti lakos beismerte, hogy még öt kamerát lopott. Közöttük volt térfigyelő és rendszámfelismerő is.

 

Percek alatt elfogták

A gyanú szerint három személy állapotát kihasználva lopott el értékeket az a férfi, akit a kiérkező kalocsai járőrök percek alatt az utcán fogtak el.

 

Megjelölte az édesburgonyát

Egy miskolci áruház zöldségespultjánál könnyített magán egy férfi, aki közel 160 kilogramm zöldséget tett eladhatatlanná.

 

Drága ízlés

Parfümöket és arckrémet vitt el a gyanú szerint egy váci drogériából a képeken látható nő.