Gyerekek a net hálójában

2019. 05. 11., szo - 10:52
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív előadást tartottak szülőknek egy soproni iskolában, a téma a biztonságos internethasználat volt.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa tartott előadást a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola által szervezett Szülők Akadémiája elnevezésű rendezvényen 2019. május 10-én 17 órától.

 A fő cél az volt, hogy a szülők betekintést nyerjenek a mai fiatalok internetezési szokásaiba, megismerjék a gyerekekre leselkedő veszélyeket a virtuális világban.  Legfőképpen pedig az, hogy tanácsokat kapjanak a szakembertől, hogy ők mit tehetnek azért, hogy megóvják gyermekeiket.

A tudatos internethasználat, az alapvető biztonsági szabályok betartása, az értő és segítő odafigyelés, tiltás helyett a példamutatás, ezek mind kiváló eszközök arra, hogy a gyerekek az internet hasznos és jó oldalát ismerjék meg, és azt biztonságosan használják.

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is sor került, amely keretében a bűnmegelőzési szakember válaszolt a felmerülő kérdésekre.

1

Az előadáson elhangzott tanácsokat minden szülőnek érdemes betartania, hogy biztonságban tudhassa gyermekét a világhálón:

-          A szülők meghatározhatják, hogy a gyermekek milyen oldalakat látogathatnak, illetve, hogy mennyi időt tölthetnek otthon internetezéssel.

-          Számos olyan program van, amely védelmet biztosít, és biztonságossá teszi a böngészést, ezekről érdemes tájékozódni és a gyermek által használt számítógépet ilyen jellegű védelemmel ellátni.

-          Hívják fel gyermekük figyelmét arra, hogy a közösségi oldalakon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adják meg magukról. Ne osszák meg személyes adataikat!

-          Mondják el nekik, hogy ne töltsenek fel magukról vagy ismerőseikről, barátaikról olyan képeket, amelyekkel méltatlan helyzetbe hozzák saját magukat, vagy ismerőseiket.

-          Minden nap szakítsanak időt a gyermekükkel történő beszélgetésre, közös időtöltésre.  Beszélgessenek a világhálón látottakról, hallottakról. A bizalmas szülő-gyermek kapcsolat a legjobb és legfontosabb, amit gyermekük biztonsága érdekében tehetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.