Jelzőrendszeri értekezlet a Szentendrei Rendőrkapitányságon

2018. 03. 08., cs - 12:28
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentendrei Rendőrkapitányság 2018. március 7-én jelzőrendszeri értekezletet tartott.

Az értekezlet témája az internetes zaklatás, kirekesztés, az internetbiztonság, a tapasztalatok és a szakszerű beavatkozás lehetőségeinek egyeztetése volt.

A megbeszélésen a rendőrkapitányság és a járási gyámhivatal mellett az oktatási intézmények és gyermekvédelmi szervek képviselői, valamint a Szentendrei Járási Ügyészség két ügyésze vett részt.

Az értekezlet meghívott vendége és szakértője dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő volt. A szakértő színvonalas előadást tartott a mai internetes szokásokról, az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről. 

A szakértő segítséget nyújtott a jelenlévő pedagógusok számára, hogy milyen tanácsokat adhatnak, valamint milyen veszélyekre hívják fel a tanulók és a felnőttek figyelmét.

Az értekezlet zárásaként a Szentendrei Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának munkatársai közös interaktív bűnmegelőzési játékra invitálták a megjelent vendégeket, ahol a csapdába esett Gordon mackót kellett csapatmunka során kiszabadítani.

Az értekezleten továbbá lehetőség nyílt arra, hogy a vendégek a témában a szakértőnek, valamint a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetőjének, Kovács László r. ezredesnek feltegyék kérdéseiket a témát illetően.

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítettek

Jász-Nagykun-Szolnok megye területén az elmúlt napokban több alkalommal is segítettek a rendőrök.

 

Cipőket loptak

A vecsési rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Elakadt a havas úton

A hajdú-bihari rendőrök egy állampolgárral közösen segítettek az ukrán sofőrnek.