Prevenciós előadás Pogányszentpéteren

2018. 03. 05., h - 13:13
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagyatádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatban tartott előadást a község lakóinak.

Gulyásné Kozma Julianna c. r. törzszászlós 2018. március 2-án a pogányszentpéteri Művelődési Házban tanácsokkal látta el a résztvevőket arról, hogy mit tehetnek biztonságuk növelése érdekében. Az áldozattá válás megelőzése céljából az előadó felhívta a figyelmet az idegenekkel szemben szükséges óvatosságra. Kiemelte, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretleneket, házalókat, valamint a hatóság, illetve a szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjenek igazolványt.

A rendőrség szakembere kihangsúlyozta az internet veszélyeit és tájékoztatta az érdeklődőket a közösségi oldalak és a „chat-programok” használatának biztonsági szabályairól, a személyes adatok védelmének fontosságáról. Az előadó célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és elővigyázatos felhasználói tevékenységre, a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.