Prevenciós előadás Pogányszentpéteren

2018. 03. 05., h - 13:13
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagyatádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa az áldozattá válás megelőzésével kapcsolatban tartott előadást a község lakóinak.

Gulyásné Kozma Julianna c. r. törzszászlós 2018. március 2-án a pogányszentpéteri Művelődési Házban tanácsokkal látta el a résztvevőket arról, hogy mit tehetnek biztonságuk növelése érdekében. Az áldozattá válás megelőzése céljából az előadó felhívta a figyelmet az idegenekkel szemben szükséges óvatosságra. Kiemelte, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretleneket, házalókat, valamint a hatóság, illetve a szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjenek igazolványt.

A rendőrség szakembere kihangsúlyozta az internet veszélyeit és tájékoztatta az érdeklődőket a közösségi oldalak és a „chat-programok” használatának biztonsági szabályairól, a személyes adatok védelmének fontosságáról. Az előadó célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és elővigyázatos felhasználói tevékenységre, a mobiltelefonok és online technológiák tudatosabb és biztonságosabb használatára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: