„Szabadítsátok ki Gordont!” Győrben

2020. 02. 14., p - 07:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Interaktív bűnmegelőzési előadás általános iskolásoknak.

A biztonságos internet napjához kapcsolódóan 2020. február 13-án a délelőtti órákban bűnmegelőzési programon vehettek részt a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola ötödik osztályos tanulói. A Győri Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei, Kovácsné Róka Zsuzsanna rendőr zászlós és Walczer Zsuzsanna rendőr őrnagy egy játékos foglalkozáson, Gordon - egy bántalmazott kisfiút megszemélyesítő mackó - kiszabadításán keresztül mutatták be az internetes és iskolai zaklatást és annak következményeit, valamint az áldozattá válás elkerülésének lehetséges megoldásait.

A zaklatás témakörére épülő előadás során a tanulók különböző, a bűncselekményekkel, a bűnmegelőzéssel és az áldozatvédelemmel kapcsolatos problémákra is keresték a válaszokat. A foglalkozáson a diákok feltehették a kérdéseiket a rendőrség szakembereinek, valamint elmondhatták a témával kapcsolatos tapasztalataikat is.

A szakemberek a prevenciós előadáson az alábbi tanácsokat adták a gyerekeknek az internet használatával kapcsolatosan:

  • Kezeld óvatosan azokat, akik a világhálón veszik fel veled a kapcsolatot! Nem tudhatod biztosan, ki van valójában a profil mögött.
  • Gondold át, mit osztasz meg a közösségi oldalakon! Ami egyszer felkerül (kép, poszt, vélemény), az teljesen sohasem törölhető onnan.
  • Ne tegyél közzé és ne ossz meg mással kihívó képet, idegenek részére pedig semmilyen személyes információt ne adj (adatot, képet)!
  • Ha találkozni szeretnél valakivel, akit online ismertél meg, mindig szólj előtte valamelyik szülődnek, és csak az ő engedélyével tedd azt meg!
  • Több ember által használt gépen mindig inkognitóban böngéssz!
  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne tegyél fel az internetre másokról készült fotót vagy videót az illető engedélye nélkül!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .