BikeSafe regisztráció Pápán

2020. 03. 12., cs - 12:25
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy országos kerékpár-regisztrációs rendszerbe rögzítették a kétkerekűeket.

A pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola adott otthont a Pápai Rendőrkapitányság által szervezett kerékpár-regisztrációnak 2020. március 11-én délelőtt.

A regisztráció során a rendőrök rögzítették a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, továbbá a járműről több fotót is készítettek. Ezt követően a kerékpár bekerült az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe, amely egy esetleges lopás esetén segíti a kétkerekű mielőbbi megtalálását. A járműtulajdonosok egy regisztrációs kártyát is kaptak, valamint felkerült kerékpárjukra a regisztrációt igazoló matrica. Emellett ellenőrizték a kerékpárok kötelező felszereléseit is, és felhívták a gyerekek figyelmét a hiányzó tartozékok pótlására. Az eseményen a bemutatott kerékpárok többsége azonban rendelkezett a jogszabályban előírt kötelező tartozékokkal.

A rendezvény egyik eleme a Police Caffee elnevezésű program volt, melynek során a gyermekeket egy csésze kakaóra is vendégül látták a rendőrök, és közben hasznos bűnmegelőzési ismereteket adtak át nekik. Hangsúlyozták többek között a diákoknak, hogy a kerékpárokat minden alkalommal zárják le, bármilyen kis időre is hagyják azt őrizetlenül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

A feltartóztatott külföldieket a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Keressük Kristóf Szimonettát

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 23 éves, füzéri nő eltűnése ügyében.

 

Vérükkel segítettek

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai véradáson vettek részt.