Bűnmegelőzési tanácsadás idősek számára

2017. 12. 21., cs - 15:36
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Csákváron és Székesfehérváron tájékoztatták a szépkorúakat a Fejér megyei rendőrök.

A lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében a Fejér Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2017. december 19-e és december 21-e közötti időszakban Csákváron és Székesfehérváron személyesen adtak tájékoztatást a „Házhoz megyünk!” országos kezdeményezésű vagyonvédelmi program részleteivel kapcsolatban. A rendőrségi prevenciós vagyonvédelmi kampány egyik kiemelt célja az időskorúak védekezési képességének növelése, az elkövetési módszerek és megelőzési lehetőségek ismertetése. A felvilágosítás során a rendőrök felhívták az idősek figyelmét a trükkös, besurranásos, betöréses lopásokra és azok megelőzésének lehetséges módszereire. A program részeként a rendőrök tájékoztató kiadványokkal és apróbb vagyonvédelmi ajándékokkal tették nyomatékosabbá a megelőzés fontosságát. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy órán belül elfogták

A ceglédi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a körözés hatálya alatt álló férfit, aki kedden reggel Cegléden egy idős hölgytől elrabolta a táskáját.

 

Nem jutott messzire

A szükséges eljárási cselekményeket elvégezve a kiskunmajsai rendőrök az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

Nem tudott elszámolni az oszlopokkal

Több, mint félszáz akácoszlopot vitt el az ásotthalmi erdészet területéről egy helybeli férfi. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Ruhatolvaj Szegeden

Egy szegedi bevásárlóközpont egyik üzletéből nadrágot vitt el egy makói fiatal. A gyanúsított ezután egy másik boltból is lopott, ekkor azonban tetten érték.

 

Török kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Baleset az M0-ás autóúton

Az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon, a 26. kilométernél egy teherautó és egy személyautó ütközött össze.