Bűnmegelőzési tanácsadás idősek számára

2017. 12. 21., cs - 15:36
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Csákváron és Székesfehérváron tájékoztatták a szépkorúakat a Fejér megyei rendőrök.

A lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében a Fejér Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2017. december 19-e és december 21-e közötti időszakban Csákváron és Székesfehérváron személyesen adtak tájékoztatást a „Házhoz megyünk!” országos kezdeményezésű vagyonvédelmi program részleteivel kapcsolatban. A rendőrségi prevenciós vagyonvédelmi kampány egyik kiemelt célja az időskorúak védekezési képességének növelése, az elkövetési módszerek és megelőzési lehetőségek ismertetése. A felvilágosítás során a rendőrök felhívták az idősek figyelmét a trükkös, besurranásos, betöréses lopásokra és azok megelőzésének lehetséges módszereire. A program részeként a rendőrök tájékoztató kiadványokkal és apróbb vagyonvédelmi ajándékokkal tették nyomatékosabbá a megelőzés fontosságát. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.