Bűnmegelőzési tanácsadás idősek számára

2017. 12. 21., cs - 15:36
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Csákváron és Székesfehérváron tájékoztatták a szépkorúakat a Fejér megyei rendőrök.

A lakosság szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében a Fejér Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2017. december 19-e és december 21-e közötti időszakban Csákváron és Székesfehérváron személyesen adtak tájékoztatást a „Házhoz megyünk!” országos kezdeményezésű vagyonvédelmi program részleteivel kapcsolatban. A rendőrségi prevenciós vagyonvédelmi kampány egyik kiemelt célja az időskorúak védekezési képességének növelése, az elkövetési módszerek és megelőzési lehetőségek ismertetése. A felvilágosítás során a rendőrök felhívták az idősek figyelmét a trükkös, besurranásos, betöréses lopásokra és azok megelőzésének lehetséges módszereire. A program részeként a rendőrök tájékoztató kiadványokkal és apróbb vagyonvédelmi ajándékokkal tették nyomatékosabbá a megelőzés fontosságát. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.