Csóton folytatódik a Házhoz megyünk! program

2019. 09. 23., h - 10:02
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei várják az érdeklődőket a rendezvényen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által 2015-ben meghirdetett Házhoz megyünk! rendőrségi prevenciós vagyonvédelmi programot a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. szeptember 24-én Csóton szervezik meg.

A rendőrök délelőtt a helyi Csóthi Géza Általános Iskola diákjainak tartanak bűnmegelőzési foglalkozásokat, valamint a BikeSafe országos kerékpár-regisztrációs rendszerben rögzítik a diákok és a pedagógusok kerékpárjait. Az iskola udvarán 11 órától 12 óráig információs ponttal várják a település lakosait, ahol az érdeklődők számára hasznos prevenciós tanácsokkal szolgálnak, és bűnmegelőzési kiadványokat adnak át. A helyszínen igényelhető speciális, az érdeklődő lakóhelyére vonatkozó egyéni vagyonvédelmi tanácsadás is, amely – elérhetőség meghagyása esetén – egy későbbi, előre egyeztetett időpontban szakemberek segítségével valósul meg.

A program részeként 16 órától a helyi körzeti megbízotti irodában tart bűnmegelőzési lakossági fórumot a körzeti megbízott, amelyen többek között a besurranások, a betöréses lopások, az idősek sérelmére elkövetett trükkös csalások megelőzési lehetőségeiről, a termékbemutatóknak álcázott ingyenes egészségügyi állapotfelmérések veszélyeiről, valamint az otthonok védelmét szolgáló vagyonvédelmi eszközökről kaphatnak tájékoztatást a megjelentek. A rendezvényen a Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a rendészeti képzésekről, valamint a határvadász szolgálatról, a jelentkezés feltételeiről, a juttatásokról, és az őr-járőrtárs képzésről is részletes felvilágosítást ad a megjelenteknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos előzés a Tisza-hídon

Egy motoros előzésközben nekihajtott egy autónak a Tisza-hídon, Tiszaújváros és Polgár között. A motorkerékpár utasa a helyszínen az életét veszítette.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.