Előzzük meg a gépkocsifeltöréseket!

2019. 09. 10., k - 13:54
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség munkatársa egy etyeki rendezvényen hívta fel a figyelmet a gépjárművekben hagyott értékeink védelmére és a megelőzés fontosságára.

A Bicskei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere 2019. szeptember 7-én és szeptember 8-án egy etyeki szabadtéri rendezvényen személyesen, illetve prevenciós kiadványok segítségével hívta fel a lakosság figyelmét a gépjárművekben hagyott értéktárgyak védelmére. Sok esetben az autótulajdonosok könnyelműsége is hozzájárul a vagyon elleni bűncselekmények bekövetkezéséhez, hiszen a járművekben látható helyen felejtett táskák, mobiltelefon készülékek, pénztárcák vonzó célpontok lehetnek azon elkövetők számára, akik néhány másodperc leforgása alatt feltörik a járművet, annak érdekében, hogy megszerezzék a kiszemelt értékeket.

A rendőrség prevenciós munkatársa felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy soha ne hagyjanak csomagot, mobiltelefont, navigációs készüléket, személyi okmányokat vagy egyéb értéktárgyat a járműben. Lényeges, hogy a gépkocsi ajtaját minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel még abban az esetben is, ha csak pár percre szállnak ki a kocsiból! A szakember kiemelte továbbá a riasztóberendezés alkalmazása mellett a mechanikai védelem nyújtotta további lehetőségeket, illetve javasolta az őrzött parkolók és értékmegőrzők igénybevételét.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.