Előzzük meg a gépkocsifeltöréseket!

2019. 09. 10., k - 13:54
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség munkatársa egy etyeki rendezvényen hívta fel a figyelmet a gépjárművekben hagyott értékeink védelmére és a megelőzés fontosságára.

A Bicskei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere 2019. szeptember 7-én és szeptember 8-án egy etyeki szabadtéri rendezvényen személyesen, illetve prevenciós kiadványok segítségével hívta fel a lakosság figyelmét a gépjárművekben hagyott értéktárgyak védelmére. Sok esetben az autótulajdonosok könnyelműsége is hozzájárul a vagyon elleni bűncselekmények bekövetkezéséhez, hiszen a járművekben látható helyen felejtett táskák, mobiltelefon készülékek, pénztárcák vonzó célpontok lehetnek azon elkövetők számára, akik néhány másodperc leforgása alatt feltörik a járművet, annak érdekében, hogy megszerezzék a kiszemelt értékeket.

A rendőrség prevenciós munkatársa felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy soha ne hagyjanak csomagot, mobiltelefont, navigációs készüléket, személyi okmányokat vagy egyéb értéktárgyat a járműben. Lényeges, hogy a gépkocsi ajtaját minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel még abban az esetben is, ha csak pár percre szállnak ki a kocsiból! A szakember kiemelte továbbá a riasztóberendezés alkalmazása mellett a mechanikai védelem nyújtotta további lehetőségeket, illetve javasolta az őrzött parkolók és értékmegőrzők igénybevételét.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szívtájékon szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a 48 éves nővel szemben, aki a gyanú szerint életveszélyes sérülést okozott élettársának.