„Házhoz megyünk!” Balassagyarmaton

2017. 12. 16., szo - 08:13
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Vásárban, iskolában és idősek klubjában hívták fel a bűnmegelőzési szakemberek a lakosság figyelmét a biztonságra.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a napokban a „Házhoz megyünk!”  bűnmegelőzési program keretében, az adventi vásár helyszínén válaszoltak az ingatlantulajdonosok kérdéseire, és bemutatták azokat a vagyonvédelmi eszközöket, melyeket lakásaik, családi házaik védelme érdekében alkalmazhatnak. 

Kobl Gábor címzetes rendőr őrnagy, bűnmegelőzési előadó a program részeként a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a Balassi Bálint Gimnázium diákjai részére is előadást tartott, melyen a vagyon elleni bűncselekményekről beszélt a diákoknak.

A program zárásaként a bűnmegelőzési előadó ellátogatott a berceli idősek klubjába is, ahol a szépkorúak figyelmét hívta fel a trükkös tolvajok változatos módszereire és egészséges bizalmatlanságot tanácsolt a lakásaikba különböző indokokkal bekopogtató idegenekkel szemben.

Kérjük, hogy a bűncselekmények áldozattá válásának elkerülése érdekében fogadják meg vagyonvédelmi tanácsainkat!

- A hétvégi házban, otthonában lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, gondoskodjon a védelmükről!

- A bejárati ajtókra érdemes korszerű zárat felszereltetni. Az ajtó anyaga legyen masszív, fém vagy tömör fa. Fontos, hogy a hátsó ajtók, garázsajtók is kellő védelemmel rendelkezzenek.

- Lehetőleg az ablakokat is lássa el többféle biztonsági eszközzel! Ne feledje: a szúnyogháló nem véd meg a betörés ellen!

- Anyagi lehetőségeihez és védendő értékeihez mérten alkalmazzon elektronikai védelmi rendszert!

- Értékes ingóságaikról (műszaki cikkek, ékszerek, műtárgyak) lehetőség szerint készítsenek fényképet, és részletes leírást, hogy a lopást követően a rendőrségnek használható információval tudjanak szolgálni!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasan vezettek

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte azokban az ügyekben a vizsgálatokat, amelyeket három járművezetővel szemben folytatott.

 

Késsel, ököllel

A rendőrök elfogták azt a három férfit, akik Debrecenben verekedtek össze.

 

Betört kirakat

Nemcsak a lopással gyanúsítható kecskeméti férfit, hanem az orgazdát is elfogták egy nap alatt a rendőrök.

 

Körözött Toyota hamis alvázszámmal

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött személyautót foglaltak le Csongrád megyében. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat hálófülkéjében megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.