Pápán járt a Házhoz megyünk

2017. 12. 14., cs - 10:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Óvjuk értékeinket!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a helyi rendőrkapitányság munkatársai Pápán adtak tájékoztatást az országos kezdeményezésű program részleteivel kapcsolatban 2017. december 12-én, két helyszínen.

Délelőtt a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjainak tartottak prevenciós célú előadásokat, majd délután a Városházán felállított információs ponton várták az érdeklődőket. Itt 14 órától vagyonvédelmi szervezetek bevonásával lakossági fórumon tájékoztatták a megjelenteket a betöréses és „trükkös” lopások megelőzésének lehetőségeiről.

Munkatársaink többek között az alábbiakra hívták fel a lakosság figyelmét:

  • Ne hagyjon értéket (személyes iratok, pénz, bankkártya, gépjármű okmányok, műszaki cikkek, táskák stb.) gépkocsijában!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Bejárati ajtajára szereltessen biztonsági zárakat, láncot, kémlelőnyílást, amelyeket minden esetben használjon is!
  • A PIN kódjukat igyekezzenek megjegyezni, semmiképpen ne tartsák felírva a bankkártyájuk mellett!
  • Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat szorítsák magukhoz!

bűnmegelőzés

bűnmegelőzés

bűnmegelőzés


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-esen

Kocs közelében, a Budapest felé vezető oldalon csak a belső sáv járható.

 

Megindult a forgalom Szentesnél

Megszűnt a forgalomkorlátozás a 45-ös számú főúton, Szentes külterületén, ahol korábban személyi sérüléses baleset miatt volt teljes útlezárás.

 

Buszon lopott, keressük

A XXII. kerületi rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Nyári nagyüzem

Akad terület, ahol nyáron uborkaszezon van – a rendőrségi munka nem ilyen. A bűn­üldözésben akkor indul a nagyüzem, amikor bűnözés üti fel a fejét. Június derekán a hajdúsági nyomozók három városban három férfit egymással összefüggő cselekmények elkövetése miatt fogtak el.