Vagyonvédelem Szentesen

2018. 02. 24., szo - 09:09
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szeged után Szentesen is várták az érdeklődőket a Vagyonvédelmi Információs Ponton. Az új országos bűnmegelőzési program február közepén indult el Csongrád megyében.

A következő hetekben, hónapokban a városi rendőrkapitányságok bűnmegelőzési munkatársai és a körzeti megbízottak az információs pontokon várják az érdeklődőket. A polgárok vagyonvédelmét elősegítő program keretében az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsok kerülnek előtérbe.

A szentesi polgárok kedvét a havazás és a hideg sem vette el, a piacon, 2018. február 22-én felállított Vagyonvédelmi Információs Pontot sokan felkeresték. A helyszínen a BikeSafe program keretében kerékpárregisztrációra is volt lehetőség, amit többen is kértek, emellett a szentesiek bizalommal fordultak vagyonvédelmi kérdéseikkel a rendőrökhöz. A piacon megfordulók megelégedéssel nyugtázták a rendőri jelenlétet.

A személy és vagyonbiztonság érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakra hívták fel a helyiek figyelmét:

- Soha ne váltson fel pénzt annak, aki ilyen indokkal az utcán állítja meg, vagy csenget be Önhöz! Hárítsa el kérését!

- Idegen személyeket ne engedjen be lakásába, házába, bármilyen indokkal is érkezik! Amennyiben ezt mégis megtette, ne hagyja felügyelet nélkül!

- Mindegy, milyen hivatalra, hatóságra hivatkozik a belépni szándékozó, minden esetben kérjen tőle arcképes igazolványt, megbízólevelet! Gyanú esetén hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik! Győződjön meg a belépés jogalapjáról!

- Házalótól ne vásároljon semmilyen nem igazolt, vagy bizonytalan eredetű terméket, árut!

- Az érkezőt csak akkor engedje be, ha igazolta magát, de lehetőleg ne maradjon vele egyedül, hívja családtagját, szomszédját is!

-  Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!

- Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegye le táskáját, illetve pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!

- Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, melyet szorosan, testközelben tarthat!

- Személyes iratai közül csak a feltétlenül szükségeseket tartsa magánál!

- Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van! A pénzét lehetőség szerint ne egy helyen tartsa! Ha lehetséges az önnél lévő készpénzt elosztva, a táskája vagy ruházata különböző zsebeibe helyezze el, mert így egy esetleges zseblopás során nem veszíti el minden értékét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.