Vagyonvédelem Szentesen

2018. 02. 24., szo - 09:09
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Szeged után Szentesen is várták az érdeklődőket a Vagyonvédelmi Információs Ponton. Az új országos bűnmegelőzési program február közepén indult el Csongrád megyében.

A következő hetekben, hónapokban a városi rendőrkapitányságok bűnmegelőzési munkatársai és a körzeti megbízottak az információs pontokon várják az érdeklődőket. A polgárok vagyonvédelmét elősegítő program keretében az áldozattá válás megelőzését segítő vagyonvédelmi tanácsok kerülnek előtérbe.

A szentesi polgárok kedvét a havazás és a hideg sem vette el, a piacon, 2018. február 22-én felállított Vagyonvédelmi Információs Pontot sokan felkeresték. A helyszínen a BikeSafe program keretében kerékpárregisztrációra is volt lehetőség, amit többen is kértek, emellett a szentesiek bizalommal fordultak vagyonvédelmi kérdéseikkel a rendőrökhöz. A piacon megfordulók megelégedéssel nyugtázták a rendőri jelenlétet.

A személy és vagyonbiztonság érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakra hívták fel a helyiek figyelmét:

- Soha ne váltson fel pénzt annak, aki ilyen indokkal az utcán állítja meg, vagy csenget be Önhöz! Hárítsa el kérését!

- Idegen személyeket ne engedjen be lakásába, házába, bármilyen indokkal is érkezik! Amennyiben ezt mégis megtette, ne hagyja felügyelet nélkül!

- Mindegy, milyen hivatalra, hatóságra hivatkozik a belépni szándékozó, minden esetben kérjen tőle arcképes igazolványt, megbízólevelet! Gyanú esetén hívja fel azt a szolgáltatót, szervet, amelyre hivatkozik! Győződjön meg a belépés jogalapjáról!

- Házalótól ne vásároljon semmilyen nem igazolt, vagy bizonytalan eredetű terméket, árut!

- Az érkezőt csak akkor engedje be, ha igazolta magát, de lehetőleg ne maradjon vele egyedül, hívja családtagját, szomszédját is!

-  Fokozottan figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen, vagy tömegben tartózkodik!

- Vásárlás közben, az áru válogatásakor se tegye le táskáját, illetve pénztárcáját a pultra, ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban!

- Értéktárgyait, iratait ne tegye kosara, táskája tetejére, illetve annak külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben vagy zárható táskában helyezze el, melyet szorosan, testközelben tarthat!

- Személyes iratai közül csak a feltétlenül szükségeseket tartsa magánál!

- Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyire feltétlenül szüksége van! A pénzét lehetőség szerint ne egy helyen tartsa! Ha lehetséges az önnél lévő készpénzt elosztva, a táskája vagy ruházata különböző zsebeibe helyezze el, mert így egy esetleges zseblopás során nem veszíti el minden értékét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére:

 

Ki akart rabolni egy idős férfit

A kőbányai nyomozók egy szolgálaton kívüli, hivatásos állományú büntetés-végrehajtási kolléga segítségével fogták el a támadót.