Toborzás a Leányvásárban

2019. 10. 22., k - 17:02
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőri hivatás iránt érdeklődőket szólították meg a rendőrök Pécsváradon.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Komlói Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 19-én és 20-án a pécsváradi Leányvásár elnevezésű rendezvényen népszerűsítették a rendőri hivatást.

A kötetlen beszélgetés során az érdeklődők a jelentkezés, a felvételi eljárás és a képzés részleteiről kaptak információkat a rendőröktől. Az egyenruhások ismertették a jelentkezéshez szükséges egészségügyi, pszichikai és fizikai feltételeket, majd beszéltek a jelentkezést követő moduláris képzésről is. A komoly érdeklődők - mintegy 25 fő – tájékoztató csomagot is kaptak. 

A rendezvényre látogató gyerekek megtekinthették a kiállított szolgálati gépjárművet és felülhettek a rendőrmotorra, ezen kívül megnézhették és kipróbálhatták a rendőrség által használt eszközöket, valamint fegyverzeti bemutató keretében testközelből is láthatták a csapatszolgálati felszereléseket.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.