10 napon belül elfogták az autófeltörőket a tamási rendőrök

2020. 10. 28., sze - 12:07
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A páros nyolc nap alatt legalább hét gépkocsit tört fel Tamási környékén. A két férfit a nyomozók őrizetbe vették.

A Tamási Rendőrkapitányságon az elmúlt hetekben több büntetőeljárást indítottak autófeltörés miatt. A város környékén levő településeken – Regölyben, Pincehelyen, Belecskán, Tolnanémediben, Nagyszékelyen – október közepe óta legalább hét autót törtek fel ismeretlenek. Az elkövetők készpénzt, rádiós magnót, katalizátorokat és egyéb értékeket loptak a járművekből.

A nyomozás során a rendőrök látókörébe került két előszállási – egy 21 és egy 34 éves – lakos, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekményekkel. 2020. október 27-én az éjszakai órákban a tamási egyenruhások ellenőrizték a két férfit Tolnanémediben. Az autójuk átvizsgálásakor a gépkocsifeltörésekhez használt eszközöket és a korábbi lopásokból származó tárgyakat találtak. A két feltételezett elkövetőt előállították, elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki ötrendbeli lopás vétség és kétrendbeli lopás bűntett elkövetése miatt. A két előszállási férfi Tamási környékén az elmúlt hetekben legalább hét autót tört fel.

Mindkettőjüket őrizetbe vették a nyomozók, és a Tamási Járási Ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.