A magtól a kész anyagig - három személyt gyanúsítanak az egri nyomozók

2020. 09. 27., v - 06:46
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Otthonukban termesztették és árulták a kannabiszt.

Az Egri Rendőrkapitányság nyomozói tudomására jutott, hogy több személy kannabisz növényt termeszt otthonában, és azokat árulja.

A rendőrök az adatok alapján 2020. szeptember 24-én egy ostorosi egy novaji és egy egri lakásban kutatást tartottak, ennek során kifejlett növényeket, már kiadagolt szárított anyagot, palántákat és azok termesztéséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A nyomozók előállítottak egy 42 éves novaji, egy 34 éves ostorosi és egy 33 éves egri férfit a városi rendőrkapitányságra. Kettőjüknél a kábítószergyorsteszt is pozitív értéket mutatott.

A gyanú szerint a három gyanúsított otthonában és azok udvarán termesztette a feltehetőleg kábítószer tartalmú kannabisz növényeket, majd azokat ismerősi körében árulta.

Ellenük - őrizetbe vételük mellett - kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása bűncselekmények gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett mindhárom férfi letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 2020. szeptember 26-án elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam