A szemfényvesztő

2019. 06. 18., k - 10:25
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított összesen 15 üzletet károsított meg. A debreceni rendőrök elfogták.

Egy debreceni üzlet eladója tett bejelentést a rendőrségre 2017. november 14-én arról, hogy egy férfi bement a boltjukba, elterelte a figyelmét, majd több tízezer forintot zsákmányolva elsétált. A bejelentő elmondta, hogy az ismeretlen azzal az ürüggyel ment be a üzletbe, hogy pénzt szeretne váltatni. Az eladó segített is neki ebben, viszont a férfi mindig kisebb címleteket kért, és amíg az alkalmazott a pénzt vette ki a kasszából, ő elrejtette a már nála lévő bankjegyeket. A nyomozók a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök 2019. június 17-én elfogták és előállították a 34 éves férfit a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A román állampolgár beismerő vallomást tett.  

A nyomozás adatai szerint az elmúlt években a gyanúsított 15 ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt követett el. Technikáját olyan színvonalra fejlesztette, hogy az eladók minden esetben már csak miután elment, döbbentek rá, hogy akár a kért összeg többszörösét is odaadták neki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály tízrendbeli lopás vétség és ötrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.