A szemfényvesztő

2019. 06. 18., k - 10:25
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított összesen 15 üzletet károsított meg. A debreceni rendőrök elfogták.

Egy debreceni üzlet eladója tett bejelentést a rendőrségre 2017. november 14-én arról, hogy egy férfi bement a boltjukba, elterelte a figyelmét, majd több tízezer forintot zsákmányolva elsétált. A bejelentő elmondta, hogy az ismeretlen azzal az ürüggyel ment be a üzletbe, hogy pénzt szeretne váltatni. Az eladó segített is neki ebben, viszont a férfi mindig kisebb címleteket kért, és amíg az alkalmazott a pénzt vette ki a kasszából, ő elrejtette a már nála lévő bankjegyeket. A nyomozók a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök 2019. június 17-én elfogták és előállították a 34 éves férfit a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A román állampolgár beismerő vallomást tett.  

A nyomozás adatai szerint az elmúlt években a gyanúsított 15 ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt követett el. Technikáját olyan színvonalra fejlesztette, hogy az eladók minden esetben már csak miután elment, döbbentek rá, hogy akár a kért összeg többszörösét is odaadták neki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály tízrendbeli lopás vétség és ötrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás és lopás

Három férfival szemben fejezték be az eljárás vizsgálati szakaszát a szécsényi nyomozók.

 

Lezárt vizsgálat: alkalmi lopás a temetőben

A bajai rendőrök a kapott személyleírás alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. Ügyében vádemelést javasolnak.