Alig két nap alatt elfogták a betörőket

2018. 03. 14., sze - 13:35
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A három ácsi férfi egy szomódi házba betört. A tatai rendőrök azonosították és gyanúsítottként kihallgatták őket.

A Tatai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást N. Tamás, K. Zoltán és B. Krisztián ácsi lakosok ellen.

A gyanú szerint a három férfi 2018. március hónapban megegyezett abban, hogy közösen pénzt szereznek. Az ácsi lakosok március 11-én 22 óra magasságában Szomódra mentek, ahol egy házat kiszemeltek maguknak. A járművet, amivel érkeztek hátrahagyták és az épületet gyalog közelítették meg. Miután meggyőződtek arról, hogy a házban senki nem tartózkodik, a kerítésen bemásztak és nyitott nyílászárókat kerestek. Az egyik elkövető egy bukó állásban lévő ablakot benyomott és azon bement. A két társát egy ajtón beengedte, majd mind a hárman értékek után kezdtek kutatni.

Az időközben helyszínre érkező rendőrök megzavarták a tetteseket, akik futva elmenekültek. A három elkövető később Ácson találkozott. A betörés során egy nagy értékű karórát zsákmányoltak, azt becsomagolták és elrejtették. A rendőrök a rendelkezésükre álló adatok alapján megkezdték a tettesek felkutatását. A hátrahagyott gépkocsijukat megtalálták és azt lefoglalták.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították az ácsi lakosokat. N. Tamást március 12-én, míg két társát március 13-án fogták el a tatai nyomozók. A házkutatások során a rendőrök az elrejtett karórát lefoglalták. A nyomozók a három férfit gyanúsítottként kihallgatták, K. Zoltánt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A sértett részére az ellopott karórát a rendőrkapitányságon visszaadták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forgalomkorlátozás Vas megyében

A közlekedőknek félpályás útlezárásra kell számítaniuk a 87-es számú főúton, Tanakajd és Táplánszentkereszt között.