Aranyat vásároltak fel, töredékét fizették ki

2017. 12. 07., cs - 16:47
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elfogták az erzsébetvárosi rendőrök azt a nőt, aki azt ígérte, hogy magas áron vásárol aranyat, de nem fizetett érte.

Egy reklámújságban jelent meg 2017. novemberében a hirdetés, hogy egy a VII. kerületben lévő üzlet magas áron vásárol fel aranyat. Az üzletbe érkezőket egy nő és egy magát ékszerésznek kiadó férfi fogadta. Az „ékszerész” az eladásra kínált aranyat átvette, és arra az ékszerek tulajdonosainak előleget fizetett, azt ígérve, hogy a fennmaradó összeget néhány nap múlva adja át. A sértettek ezt követően hiába keresték az üzlet alkalmazottait, a megígért több millió forintot nem kapták meg.

A hirdetésre jelentkezett az a hölgy is, aki 2017. december 4-én vitt be az üzletbe 800 ezer forint értékű ékszert eladásra. Az üzlet alkalmazottja egy pohár pálinkával kínálta meg a sértettet, melyet elfogyasztva a nő rosszul lett és szédülni kezdett, ezért az üzlet biztonsági őre taxit hívott neki. A sértett órák múlva a lakásán tért magához, és az üzletből való távozása és az ébredése közötti időszakból semmire nem emlékezett, valamint az ékszerek és a mobiltelefonja is eltűntek.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen 2017. december 5-én házkutatást tartottak az üzletben, melynek során elfogták az üzletben tartózkodó 20 éves budapesti R. Reginát, akit a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányságára előállítottak. A nőt a rendőrök csalás és kifosztás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A nő társának azonosítása folyamatban van.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lebukott az orvvadász

A szentendrei rendőrök egy 41 éves férfit fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként.

 

Nyomkövetők

Csak a nyomokat kellett a hóban követniük a putnoki rendőröknek, hogy eljussanak a kerékpártolvajokhoz.

 

A közlekedés biztonságáért

A Közlekedéstudományi Egyesület Heves Megyei Területi Szervezete a főkapitányság dísztermében tartott értekezletet.

 

Spárta

Debrecenben került megrendezésre a VII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság.

 

Szabadnapos rendőr fogta el

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a fővárosi férfit, aki kirabolt egy járókelőt Kőbányán.