Áruszállító teherautókat követtek, hogy lopjanak belőle - elfogták őket a rendőrök

2020. 05. 01., p - 07:26
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rákosmenti rendőrök körözést adtak ki az elkövetők autójára, így fogták el az apa-fia párost és hármadik társukat egy autóban. Negyedik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A gyanú szerint egy 49 éves mátraverebélyi férfi, 30 éves fiával és a 43 éves szintén mátraverebélyi M. Tamással 2020. április 7-én délután autóval megjelent egy XVII. kerületi boltnál, és miközben az áruszállító a teherautóból rakodott, M. Tamás az ülésről kilopta a szállító hátizsákját, majd elhajtottak.

Apa és fia 2020. április 21-én délelőtt újabb bűncselekményt követett el, ahol harmadik társuk a 38 éves hatvani Cs. Csaba volt. A három férfi autóval követett egy hússzállító kisteherautót egészen egy tápiószentmártoni üzletig. A módszerük ugyanaz volt; megvárták, amíg a szállító elkezdi az árut kipakolni, majd a nyitott ajtón keresztül az egyikük ellopta az anyósülésen hagyott hátizsákot. Az ellopott táskákban közel 200 ezer forint, személyes okmányok és bankkártyák voltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőket, és körözést adtak ki az elkövetésénél használt autójukra. Ez alapján a rendőrök 2020. április 28-án délelőtt a Pesti úton felfigyeltek az elkövetők autójára, megállították és elfogták az apa-fia párost és Cs. Csabát.

A rendőrök az autóban gépkocsi feltöréshez használt eszközöket találtak, többek között egy távirányítót, amely a központi zár működtetését akadályozza, hogy a záró gomb megnyomását követően a jármű nyitva maradjon. A nyomozók az eszközökön kívül két autót is lefoglaltak.

A nyomozók a három férfit kétrendbeli lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd apát és fiát őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök M. Tamás ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt továbbra is keresik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész és utasa

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy belga nő ellen, aki egy magát afgán állampolgárnak valló férfit próbált meg Magyarország területére beutaztatni Röszkénél.