Az osztrák embercsempész is letartóztatásban

2020. 06. 06., szo - 13:20
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Kiderült, hogy a csütörtök éjjel elfogott 18 éves férfi a rendőrök elől való menekülés közben öt illegális migránst szállított ki kocsijából.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. június 4-én a hajnali órákban – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével – az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán akartak megállítani egy osztrák rendszámú BMW-t, melynek vezetője megpróbált elmenekülni a rendőrök elől. A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásainak végül a 154-es kilométerszelvény közelében sikerült megállítani a menekülőt. A 18 éves osztrák férfit a rendőrök elfogták.

Még aznap éjszaka a Baranya megyei rendőrök az M6-os autópálya Szebényi pihenőjében feltartóztattak négy illegális migránst, akik feltehetően összefüggésbe hozhatóak a Tolnában intézkedés alá vont személlyel.  A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztály munkatársai pedig 9 óra 25 perckor az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a Sárközi pihenő környékén tartóztattak fel egy magát afgánnak valló férfit. Az elszámoltatások során kiderült, hogy az öt illegális migráns korábban abból a BMW-ből szállt ki, melynek sofőrje el akart menekülni az egyenruhások elöl.  

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 18 éves osztrák férfit a Tolna megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetése miatt, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság 2020. június 6-án elrendelte letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Égből jövő biztonság

A legmodernebb eszközök alkalmazásával szélesítik tevékenységi skálájukat a nógrádi rendőrök.

 

Rugalmas reagálás

Az idei turizmus más lesz, mint ahogy azt a korábbi esztendőkben megszoktuk, csendesebbnek ígérkezik, de a fővárosi zsaruk hasonlóképpen felkészültek. Kapacitásaik hatékony kihasználásával szolgálják a Budapestre látogató hazai és külföldi turistákat.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Machetével ment boltba

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a videón látható férfi azonosításához.