Betörőket és körözöttet is fogtak a szabadszállási körzeti megbízottak

2021. 02. 23., k - 12:10
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A szabálysértés miatt keresett férfi az ágyneműtartóban bújt el, a lopás gyanúsítottjait pedig adatgyűjtés alapján fogták el.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2021. február 19-e és február 21-e között több alkalommal bementek egy éppen lakatlan szabadszállási ingatlanba, ahonnan néhány nap alatt elhordták a berendezés jelentős részét. Első alkalommal az egyik ablakot betörve jutottak be az épületbe, ahová ez után vissza-visszajárva a teljes konyhai bútorzatot, szekrényeket, radiátorokat, függönyöket, drága étkészletet, konyhai berendezéseket vittek magukkal, illetve többek között két kandallót is kiszereltek a helyéről.

A tolvajok a garázsban is szétnéztek, ahonnan szintén minden mozdítható tárgyat elloptak: motort, szerszámkészletet, fűnyírót, kompresszort, fűkaszát és flexet zsákmányoltak.

A rendőrök rövid időn belül beazonosították és 2021. február 22-én éjjel elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves és 45 éves szabadszállási lakosokat. Őket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az eltulajdonított tárgyak egy részét már lefoglalták, a többi után jelenleg is folyik a kutatás.

 

Két körözés volt az ellen a férfi ellen, akit még ugyanezen a napon szintén az egyik szabadszállási körzeti megbízott – a vele szolgálatban lévő honvédek közreműködésével – fogott el. A körözöttet ismert lakcímén keresték, ám az ott lakó azt az információt adta, hogy a férfi nem tartózkodik a házban. Az egyenruhások ennek ellenére a 22 éves helyi lakost mégis megtalálták: az egyik szobában, az ágyneműtartóban bujkált. A férfit elfogták és előállították, majd a részére kiszabott elzárás letöltése érdekében a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.

 

Késelés Pécsett

Életveszélyt okozó testi sértés miatt indítottak eljárást egy helyi nő ellen.