Bíróság elé állhatnak

2021. 08. 30., h - 08:54
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Debreceni Rendőrkapitányság betörési alosztálya befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján 2021. július 13-ra virradó éjszaka akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy Debrecen területén található raktárhelyiségbe, ahonnan többek között szerszámgépeket, és kábeleket tulajdonítottak el, több mint félmillió forint értékben.

A rendőrök az adatgyűjtést során beazonosították a feltételezett elkövetőket, akiket a bejelentéstől számított két órán belül elfogtak és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 42 éves debreceni, és a 28 éves hajdúsámsoni lakost őrizetbe vételük mellett egy rendbeli lopás bűntett és egy rendbeli lopás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A két férfi előbb tagadott, majd később részletes beismerő vallomást tett, elmondták hova rejtették az ellopott tárgyakat. A rendőrök az eszközöket megtalálták, lefoglalták, majd tulajdonosának visszaadták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával megküldte a Debreceni Járási Ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.