Bolti tolvajokat fogtak el a debreceni rendőrök

2020. 11. 26., cs - 10:30
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a két férfi bevásárlóközpontokból lopott ruhákat, műszaki cikkeket és nagyértékű szépségápolási termékeket.

A rendőrségre 2020 júliusában érkezett bejelentés arról, hogy az egyik debreceni bevásárlóközpont több üzletében is lopás történt. A rendőrök az ügy felderítésébe kezdtek, és két férfi került a látókörükbe, akiket több, Debrecen területén történt bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba lehetett hozni. A nyomozás adatai szerint a 40 éves salgótarjáni férfi, valamint társa, egy 37 éves  kecskeméti lakos leginkább prémium kategóriájú ruhaboltokból lopott, de olyan is előfordult, hogy egy telekommunikációs szolgáltató üzletteréből tulajdonítottak el mobiltelefonokat. A páros gondosan odafigyelt arra, hogy olyan tárgyakat szerezzenek meg, amiket minél drágábban és könnyebben tudnak továbbértékesíteni, ezért a ruhák és műszaki cikkek mellett nagyértékű szépségápolási termékeket is loptak gyógyszertárakból.

A debreceni nyomozók a salgótarjáni férfit lakhelye közelében fogták el 2020. november 25-én, míg társát a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársaival Kecskeméten kerítették kézre.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak az országszerte követtek el ilyen, és ehhez hasonló bűncselekményeket.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akiknek lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.