Csak órákig örülhettek a zsákmánynak az angyalföldi rablók

2019. 07. 22., h - 09:16
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei elfogták azt a két férfit, akik rövid időn belül két rablást is elkövettek.

Egy 21 éves gulácsi és egy 25 éves besenyődi férfi 2019. július 20-án késő este Budapest XIII. kerületében, a Párkány utcában leütött egy férfit és elvette a mobiltelefonját, valamint a pénzét. Öt perccel később a közelben lévő játszótéren egy fiatalkorú mobiltelefonját próbálták meg elvenni, és az egyik elkövető megütötte a fiút. A két férfi ezután elmenekült, mert a sértett határozott ellenállása miatt nem tudták elvenni a telefonját.

A bejelentést követően rövid időn beül megérkeztek a kerületi járőrök, akik a helyszínen kapott személyleírások és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzését követően azonosították a 21 éves gulácsi férfit, akit négy órával később elfogtak. Később a másik feltételezett elkövetőt is azonosították, akit a hajnali órákban a Váci úton fogtak el. A rendőrök a férfinál megtalálták a pénzt és a mobiltelefont is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két férfit rablás bűntett és rablás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

A tetőn keresztül jutott be

A kisbéri nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy helyi sörözőből szeszes italokat lopott.